Bärkassen med kylfunktion klar för lansering

PUBLICERAD: 24 november 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Ifoodbag

Nu lanserar iFoodbag sin unika bärkasse med kyl- och frysfunktion. Nu och då dyker en revolutionerande produkt upp som förändrar allt. iFoodbag är den typen av nyhet som kan komma att förenkla livet för många. Nu lanseras iFoodbags revolutionerande kylkasse när företaget ingår ett samarbete med Mat.se.

Efter att nyligen ha tecknat ett avtal med det globala förpackningsföretaget Mondi är det dags för iFoodbag att ta nästa steg i den internationella utvecklingen. Nu inleder företaget ett samarbete med Mat.se som kommer att leverera livsmedel på ett helt nytt sätt tillsammans med ett stort bilmärke. Denna affär innebär att Mat.se, tillsammans med biltillverkaren, kommer att möjliggöra smidig beställning av matvaror och recept direkt från bilen med leverans redan nästa dag. Det är också där iFoodbags unika bärkasse kommer in. iFoodbags teknologi gör att den vattentäta kassen är perfekt utformad för att klara av att hålla just livsmedel frysta och kylda under frakten hem till kunden, olikt något annat som finns på marknaden idag.

– iFoodbag ger oss möjlighet att ta vårt koncept ett steg längre genom att ytterligare öka flexibiliteten för våra kunder med fler leveransalternativ. Att kylkedjan kan säkras även efter att varorna lämnat våra leveransbilar öppnar såklart en värld av möjligheter vilket kommer att märkas i vårt erbjudande redan under morgondagen, säger Måns Danielsson, vd på Mat.se.

Produkten är anpassad för e-handelsföretag som säljer livsmedel över nätet såväl som fysiska livsmedelsbutiker. Dess teknologi innebär enklare och miljövänligare transporter av frysta och kylda varor, ökad kvalité på livsmedlen och mindre behov av tillsatser. Med iFoodbag hoppas företaget kunna minska matsvinnet och rädda mat som tidigare blivit förstörd i exempelvis varmt klimat, eftersom papperskassen har en kyl- och frysfunktion som håller varor nedfrysta och kylda i upp till 24 timmar.

– Det känns otroligt roligt att kunna leverera den här världsunika tekniken efter sju års arbete. Produkten har potential att förenkla livet för så många, och det känns verkligen fantastiskt att äntligen kunna presentera den. Med den här världsledande teknologin kommer bärkassen att bli nästa globala storsuccé, säger Karl Fallgren, vd och grundare av iFoodbag.

Ifoodbag i punktform:
– Idén föddes under Karl Fallgrens civilingenjörsutbildning på KTH.
– Innovationen omfattar ett nytt system som håller innehållet iskallt i produkten Ifoodbag.

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx