Avyttrar Underhåll och Service

PUBLICERAD: 20 augusti 2014
UPPDATERAD: 20 augusti

Avyttring i linje med ABB:s strategi att ständigt optimera sin portfölj. ABB har avyttrat fem verksamheter med begränsade synergier de senaste elva månaderna, vilket ökar ABB:s intäkter med 1 miljard dollar

ABB meddelar att företaget tecknat ett avtal om försäljning av sin verksamhet ABB Full Service för en icke uppgiven summa. Affären väntas slutföras under fjärde kvartalet 2014 förutsatt myndigheternas godkännande.

ABB Full Service tillhandahåller inhyrda industriella underhållstjänster. Verksamheten växte fram som en sidoaffär till ABB:s livscykelservice och har utvecklats till en framgångsrik egen affärsenhet. ABB avyttrar nu verksamheten till följd av begränsade synergier med företagets kärnportfölj. ABB kommer att fortsätta tillhandahålla livscykelservice till sin installerade bas.

-Avyttringen är i linje med vår strategi att ständigt optimera vår portfölj. I och med försäljningen av Full Service har vi nu hittat nya hem till fem affärsverksamheter på elva månader, för verksamheter som inte har några betydande synergier med vår övriga portfölj, vilket ökar intäkterna med 1 miljard dollar, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB.

-ABB Full Service får nu möjlighet att utvecklas ytterligare under Nordic Capitals ägande till nytta för både kunder och medarbetare.

– Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningen i Full Service och investera i ökad tillväxt och vidareutveckling av Full Service-verksamheten. Det finns ett tydligt värde i att etablera en oberoende verksamhet som fullt ut kan fokusera på att utveckla sitt kunderbjudande och stärka sin position som en globalt ledande aktör på den växande marknaden för industriella underhållstjänster. Vi är mycket imponerade av Full Service-verksamheten och medarbetarnas kompetens och engagemang, säger John Hedberg, Principal, NC Advisory AB, rådgivare till Nordic Capitals fonder.

ABB arbetar med lösningar som förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.

Nordic Capitals fonder har investerat i stora och medelstora företag sedan 1989. Nordic Capital skapar förutsättningar för värdeökning i sina investeringar genom att vara en engagerad ägare och fokusera på strategisk utveckling och operationella förbättringar.

 

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Ljus prognos för globala marknaden för förpackningsmaskiner

Prognoserna ser ljusa ut för de globala marknaderna för förpackningsmaskiner de närmaste åren. Asien och Stillahavsregionen kommer att behålla den ledning som den har för närvarande. Det framgår av amerikanska PMMI Business Intelligences rapport "2023 World Packaging Machinery”.
pavel-neznanov-w95Fb7EEcjE-unsplashx

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}