Avyttrar Underhåll och Service

PUBLICERAD: 20 augusti 2014
UPPDATERAD: 20 augusti

Avyttring i linje med ABB:s strategi att ständigt optimera sin portfölj. ABB har avyttrat fem verksamheter med begränsade synergier de senaste elva månaderna, vilket ökar ABB:s intäkter med 1 miljard dollar

ABB meddelar att företaget tecknat ett avtal om försäljning av sin verksamhet ABB Full Service för en icke uppgiven summa. Affären väntas slutföras under fjärde kvartalet 2014 förutsatt myndigheternas godkännande.

ABB Full Service tillhandahåller inhyrda industriella underhållstjänster. Verksamheten växte fram som en sidoaffär till ABB:s livscykelservice och har utvecklats till en framgångsrik egen affärsenhet. ABB avyttrar nu verksamheten till följd av begränsade synergier med företagets kärnportfölj. ABB kommer att fortsätta tillhandahålla livscykelservice till sin installerade bas.

-Avyttringen är i linje med vår strategi att ständigt optimera vår portfölj. I och med försäljningen av Full Service har vi nu hittat nya hem till fem affärsverksamheter på elva månader, för verksamheter som inte har några betydande synergier med vår övriga portfölj, vilket ökar intäkterna med 1 miljard dollar, säger Ulrich Spiesshofer, koncernchef för ABB.

-ABB Full Service får nu möjlighet att utvecklas ytterligare under Nordic Capitals ägande till nytta för både kunder och medarbetare.

– Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med ledningen i Full Service och investera i ökad tillväxt och vidareutveckling av Full Service-verksamheten. Det finns ett tydligt värde i att etablera en oberoende verksamhet som fullt ut kan fokusera på att utveckla sitt kunderbjudande och stärka sin position som en globalt ledande aktör på den växande marknaden för industriella underhållstjänster. Vi är mycket imponerade av Full Service-verksamheten och medarbetarnas kompetens och engagemang, säger John Hedberg, Principal, NC Advisory AB, rådgivare till Nordic Capitals fonder.

ABB arbetar med lösningar som förbättrar prestanda och minimerar miljöpåverkan för energiföretag och industrier. ABB-koncernens bolag verkar i omkring 100 länder och har ungefär 145 000 medarbetare.

Nordic Capitals fonder har investerat i stora och medelstora företag sedan 1989. Nordic Capital skapar förutsättningar för värdeökning i sina investeringar genom att vara en engagerad ägare och fokusera på strategisk utveckling och operationella förbättringar.

 

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Packnorth och Packnews går samman

De två nyhetssajterna Packnorth och Packnews slås ihop hos nystartade AGI Media, och från och med den 1 februari kan de senaste förpackningsnyheterna läsas på packnews.se. Tidningen nord emballage ingår också i sammanslagningen och byter samtidigt namn till Packnews.
SignPrint-och-nord_emballage-2023-ver1-scaled

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620