Automatisering, nätverksutskrift och RFID-etiketter hos Epson på LabelExpo

PUBLICERAD: 16 augusti 2023
UPPDATERAD: 16 augusti
Surepress L-4733AW.

För första gången visar Epson sin nya etikettprinter Surepress L-4733AW – en stor uppgradering i SurePress 4000-serien – på en mässa i Europa. Det kommer att äga rum på LabelExpo den 11-14 september.

Printern kommer att visas tillsammans med SurePress L-6534VW högvolymskrivare, som finns i CMYK och vit färg plus orange eller in-line digital lack.

SurePress L-4733AW är byggd för små körningar och erbjuder en kombination av kvalitet, enhetlighet, repeterbarhet vid högre hastigheter, skriver Epson i ett pressmeddelande. Att använda den nyligen förbättrade AQ4-färguppsättningen – CMYK med grönt, orange och vitt – ger ett bredare färgomfång och exakt färgmatchning på ett bredare utbud av media.

Automatiserade underhållsfunktioner har utvecklats för att maximera drifttiden med minimalt operatörsingripande, vilket borde innebära ett snabbare, mer effektivt och tillförlitligt arbetsflöde som resulterar i kortare handläggningstider.

I montern kommer även SurePress L-6534VW att finnas. Detta i kombination med en inlinelösning från Grafisk Maskinfabrik (GM): DC330 Mini allt-i-ett kompakt etikettefterbehandlare. SurePress L-6534VW är byggd för att leverera utskriftshastigheter på upp till 50 meter per minut i högvolymproduktion. Med DC330 Mini levereras en komplett end-to-end-lösning som avsevärt minskar den totala produktionstiden på längre serier.

Nätverksbaserade lösningar för kedjor

Epson lanserar samtidigt de nya molnbaserade ColorWorks-etikettskrivarna. Detta följer på tillkännagivandet av ett partnerskap mellan Epson och Loftware, en av världens största leverantörer av molnbaserade etikett- och illustrationssystem.
Genom att ansluta till kunders system på flera platser möter de molnaktiverade ColorWorks-skrivarna den ökade efterfrågan på högproduktiva märkningslösningar inom kemi-, läkemedels-, elektronik-, fordons- och detaljhandelssektorerna.

Medicinsk industriapplikation

Epson kommer också att demonstrera en automatiserad etikettapplikation med två ColorWorks-skrivare, en smart kamera och en Epson-robot. Installationen visar en medicinsk industriapplikation som kräver skräddarsydd märkning av medicinbehållare av olika storlekar. Den automatiserade processen eliminerar mänsklig hantering, vilket är nödvändigt idag för ett antal läkemedel, och åtgärdar därmed eventuella mänskliga märkningsfel.

Andra höjdpunkter i montern inkluderar en demonstration av Epsons nya prototyp av RFID-skrivare, den första i sitt slag. Skrivaren producerar on-demand RFID-etiketter i färg, som erbjuder betydande fördelar jämfört med svartvita lösningar, såsom enkel differentiering mellan produkter och förmågan att tydligt markera information.

Läs vidare

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Intryck från Absolut Flexo Future- flexobranschen lever och mår bra

Att flexobranschen lever och mår bra måste vara huvudslutsatsen på heldagsarrangemanget som danska Flexo Forum och Sweflex hade satt ihop under namnet Absolute Flexo Future.
Publik

Fujifilm visar bland annat sin förstärkta B2-repertoar på Drupa

Tillsammans med mycket av Fujifilms omfattande repertoar kommer ett par nya B2-skrivare att visas i Fujifilms monter på Drupa.
drupa24_fujifilmx

Canon siktar mot förpackning och etiketter

På Drupa blir det tydligt att förpackningar och etiketter är produktområden som Canon nu siktar in sig på.
Drupa_Canonx

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy