Automatiserad inpackning av stora gods spar pengar och miljö

PUBLICERAD: 30 maj 2023
UPPDATERAD: 30 maj
Systemet packar i det här fallet stålplåt. Foto: Tentoma

Pruszyński Sp. z o.o är en stor polsk tillverkare av takplåtar och fasader av stål som nu har installerat förpackningslinjen RoRo StretchPack på sin anläggning nära Warszawa i Polen. Den nya linjen är avsedd för förpackning av staplar med tunga takplåtar på pallar.

Pallarna med de staplade stålplåtarna mäter 1250 mm i bredd, 3000 mm i längd och 220 mm i höjd. Tidigare utfördes processen manuellt, men Pruszyński ville automatisera förpackningslinjen och valde lösningen RoRo StretchPack som utvecklats av Tentoma. Lösningen inkluderar en inmatningstransportör med rörlig tunga som bär de tunga pallarna genom maskinen. Pruszyński drar nu nytta av en helautomatisk horisontell förpackningsprocess som utför en sexsidig, förseglad förpackning och skyddar produkterna mot yttre element.

RoRo StretchPack utför en förseglad horisontell förpackning med hjälp av tubformad sträckfilm. Processen baseras på den väl beprövade förpackningstekniken med sträckhuv för vertikal förslutning av t.ex. pallar. Tentoma har förfinat tekniken för horisontella förpackningar och kan därmed erbjuda etthundra procent förseglade förpackningar i ett enda moment. Sträckfilmen förhindrar överdriven filmanvändning och när kunder går över till den här lösningen får de vanligtvis en minskning av filmförbrukningen på mellan tjugofem och sextio procent jämfört med konventionella förpackningsmetoder enligt Tentoma.

Tubformad plast är utgångsmaterialet. Foto: Tentoma

Läs vidare

Billerud stoppar konverteringen av pappersbruket i Escanaba i Michigan

Billeruds styrelse har beslutat att avbryta planerna på att konvertera bruket i Escanaba till produktion av förpackningskartong. Bolaget kommer istället fokusera på att stegvis skifta produktmixen i Nordamerika mot förpackningsmaterial med en måttlig investeringsnivå.
Escax

PulPac och Optipack i samarbete för att sätta färg på produkter av torrformad fiber

PulPac och OptiPack i Sunne, leverantör av förpackningstryck och barriärlösningar har inlett ett samarbete. Partnerskapet syftar till att öppna upp nya möjligheter för skräddarsydda Dry Moulded Fiber-förpackningar.
PulPac_Optipack_samplex

Är den här dryckesförpackningen en game-changer som skakar om de stora företagen?

Den 15 maj, samlades delar av förpackningspressen i Amsterdam för att ta del av lanseringen av en helt ny förpackningslösning som företaget bakom presskonferensen, Zotefoams, menar är en game changer. Ska de stora tillverkarna av vätskekartongförpackningar känna sig hotade?
rezorce

Oro i den grafiska industrin när för få utbildas

Att för få utbildas pekas ut som ett stort orosmoln för den grafiska industrin. Det gör att antalet som rekryteras utan formell utbildning för branschen ökar. Det framgår av en ny rekryteringsrapport från Grafiska Företagen.
evax

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}