Automation på mässa

PUBLICERAD: 2 februari 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Martin Roed Nielsen, försäljningsansvarig hos Zünd. Foto: Pressbild

Zünd kommer att visa besökarna på Connect-mässan hur man effektiviserar och automatiserar efterbehandlingen med digitala skär- och fräsbord.

Martin Roed Nielsen, försäljningsansvarig hos Zünd säger att de har de bästa förutsättningarna att kunna visa upp alla lösningar de erbjuder under den digitala mässan Sign&Print Connect, 9–11 februari. Det är gratis att registrera sig som besökare till mässan.

– Vi har sex stycken skärmaskiner med olika konfigurationer installerade i vårt skandinaviska showroom som kommer att demonstreras för besökare. Vi kan på så sätt demonstrera allt från att skära små etiketter till kraftig fräsning i trä och helautomatisk skärning av kartonger och displayer med hjälp av robotar eller helautomatiserade arkmatningssystem.

Vilken produkt kommer ni satsa på att lyfta fram extra mycket?

– Vi kommer att i hög grad fokusera på vårt nya EIS Load Table, som med Eye in the Sky-kameratekniken kan leda till en betydligt ökad produktivitet. Denna lösning kan också kombineras med robot. Vi kommer att kunna demonstrera detta för besökare som är intresserade.

EIS Load Table läser av en streckkod och registrerar skärmärken på det tryckta arket per automatik. Foto: Pressbild

Vilka är fördelarna med denna produkt?

– Fördelen med EIS Load Table är att det hjälper till att hålla igång skärmaskinen hela tiden. Medan maskinen skär det tidigare jobbet placeras nästa ark på EIS Load Table som automatiskt läser av en streckkod och registrerar skärmärken på det tryckta arket. Arket matas sedan in i skärzonen och maskinen börjar omedelbart skära. Detta undviker onödiga stopp för att byta ark och öppna nästa skärfil.

Martin Roed Nielsen säger att de hoppas på många besökare och att det bokas in många förutsättningslösa möten så att de får möjlighet att ge unika demonstrationer av lösningar de normalt kanske inte brukar ta med sig till fysiska mässor.

– Med de enskilda mötena kan vi också demonstrera lösningar och applikationer som är relevanta för den enskilda kunden, istället för att visa mer standardiserade ”mässjobb”.

Tillverkaren Zünd bjuder på digitala skär- och fräslösningar under mässan Sign&Print Connect, 9–11februari. Foto: Pressbild

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x