Automation på mässa

PUBLICERAD: 2 februari 2021
UPPDATERAD: 24 januari
Martin Roed Nielsen, försäljningsansvarig hos Zünd. Foto: Pressbild

Zünd kommer att visa besökarna på Connect-mässan hur man effektiviserar och automatiserar efterbehandlingen med digitala skär- och fräsbord.

Martin Roed Nielsen, försäljningsansvarig hos Zünd säger att de har de bästa förutsättningarna att kunna visa upp alla lösningar de erbjuder under den digitala mässan Sign&Print Connect, 9–11 februari. Det är gratis att registrera sig som besökare till mässan.

– Vi har sex stycken skärmaskiner med olika konfigurationer installerade i vårt skandinaviska showroom som kommer att demonstreras för besökare. Vi kan på så sätt demonstrera allt från att skära små etiketter till kraftig fräsning i trä och helautomatisk skärning av kartonger och displayer med hjälp av robotar eller helautomatiserade arkmatningssystem.

Vilken produkt kommer ni satsa på att lyfta fram extra mycket?

– Vi kommer att i hög grad fokusera på vårt nya EIS Load Table, som med Eye in the Sky-kameratekniken kan leda till en betydligt ökad produktivitet. Denna lösning kan också kombineras med robot. Vi kommer att kunna demonstrera detta för besökare som är intresserade.

EIS Load Table läser av en streckkod och registrerar skärmärken på det tryckta arket per automatik. Foto: Pressbild

Vilka är fördelarna med denna produkt?

– Fördelen med EIS Load Table är att det hjälper till att hålla igång skärmaskinen hela tiden. Medan maskinen skär det tidigare jobbet placeras nästa ark på EIS Load Table som automatiskt läser av en streckkod och registrerar skärmärken på det tryckta arket. Arket matas sedan in i skärzonen och maskinen börjar omedelbart skära. Detta undviker onödiga stopp för att byta ark och öppna nästa skärfil.

Martin Roed Nielsen säger att de hoppas på många besökare och att det bokas in många förutsättningslösa möten så att de får möjlighet att ge unika demonstrationer av lösningar de normalt kanske inte brukar ta med sig till fysiska mässor.

– Med de enskilda mötena kan vi också demonstrera lösningar och applikationer som är relevanta för den enskilda kunden, istället för att visa mer standardiserade ”mässjobb”.

Tillverkaren Zünd bjuder på digitala skär- och fräslösningar under mässan Sign&Print Connect, 9–11februari. Foto: Pressbild

Läs vidare

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Etikettföretag gör förvärv i Tyskland

Nordvalls Etikett förvärvar tyska familjeföretaget Kölle Etiketten. Sedan 2021 äger Nordvalls även engelska Watermill Press. Därmed etablerar de nu sin andra produktionsenhet utanför Sverige.
Patrik-Jenemark

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup