Sweflex bjöd in till automation

PUBLICERAD: 8 november 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Stefan Fölster från Reforminstitutet tog lyssnarskaran in i en tid där robotar och maskiner tar allt större plats – både på arbetsplatsen och i vardagslivet. Foto: Leif Schöld

Tjäna mera – automatisera och effektivisera. Det var den röda tråden på Sweflexs höstseminarie på Brobygrafiska i Sunne.

Helen Högberg, vd för Kostym designindustries AB. Foto: Leif Schöld

Åhörarna på plats under Sweflex höstseminarie fick lyssna till föreläsare som representerar olika delar i designkedjan. Först ut var Helen Högberg, vd för Kostym designindustries AB. Hon poängterade exempelvis hur viktigt det är för dem att under hela designprocessen ha ett tätt samarbete med reproföretag för att korta ner tiden mellan idé och lansering samt reducera antalet fel.

Från företaget Koenig & Bauer AG (KBA) ,som i år firar 200 år, var Håkan Rundén på plats. Han berättade om tryckpressar för digital- och offsettryck och radade upp fördelarna med dem såsom lägre personalkostnader, hög tillgänglighet, kontinuerligt uppföljning och utvärdering av pappersförbrukning med mera.

Menno Brakele, Madern, presenterade konverteringslösningar som deras roterande konverteringsprocess kan skapa för förpackningsindustrin. Under programpunkten fick åhörarna även ta del av Jari Mäkelä och Order Oys robotteknik inom förpackningsindustrin.

Prepress-läraren Tommy Bonté berättade om hur ett synkroniserat samhälle utvecklar individerna i takt med nya idéer och innovationer. I ett sådant samhälle är organisationer i behov av personalresurser som anammar nya tankesätt, förstår betydelsen av att mäta data, och som kan upprätthålla organisationens kärnvärde under de utvecklingsfaser som organisationer går igenom i sin strävan för att kunna konkurrera på marknaden.

Foto: Leif Schöld

Esko Graphics Ishu Khurana informerade om verktyget Device Manager. Ett verktyg som ger ett företag en tydlighet i arbetskedjan genom återkoppling i realtid och fullständig kontroll över klichétillverkningen.

 

 

 

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x