Åtta färgverk ska ge flexokvalitet

PUBLICERAD: 15 augusti 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Durst visar Tau 330 RSC visas på Labelexpo som en hybridpress ihop med italienska maskintillverkaren Omets Xflex-serie av konventionell efterbehandlingsutrustning.

Durst ställer ut en UV-och bläckstråleskrivare för förpackningar och etiketter som skriver ut med en produktionskapacitet på 1452 kvadratmeter i timmen. På Labelexpo Europe ses den i drift som hybridpress.

Höjdpunkten i Durst Labelexpo-monter blir Tau 330 RSC. En bläckstråleskrivare med UV som kan tackla både etiketter och förpackningar. Utskriftsbredden uppgår till 13 tum och med upplösningen 1200 gånger 1200 dpi kan utskriftshastigheten sticka iväg till 78 löpmeter per minut. Maskinen har åtta färgverk; CMYK, W och OGV (orange, grönt, och lila).  Det ger enligt företaget en flexoliknande utskriftskvalitet som matchar Pantones färgrymd upp till 98 procent. Skrivaren kan även kombineras med en inline-baserad laserskärare.

På Labelexpo Europe 25-28 september kommer  Tau 330 RSC visas som en hybridpress ihop med italienska maskintillverkaren Omets Xflex-serie av konventionell efterbehandlingsutrustning.

Durst flaggskepp visas också – det lågmigrerande bläcket, Tau 330, som primärt används till livsmedels- och läkemedelsförpackningar.

I mässmontern syns dessutom Dursts webb-till-tryck-lösning med funktioner som design, förhandsvisning och beställning.

Läs vidare

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Utmaningar vid test av nya biobaserade material i kontakt med livsmedel

Företag som utvecklar nya biomaterial bör tänka på att material tillverkade av biobaserade råvaror kräver minst lika mycket materialtestning som traditionella plaster, ofta till och med mer. Det skriver Niko Markkinen, expert på testning av livsmedelsförpackningar på Measurlabs i Finland.
bottles with different fruit or vegetable juices

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x