Aseptisk teknik i alla fyllningsmaskiner

PUBLICERAD: 18 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Tetra Paks fyllningsmaskiner i serien E3 finns nu alla tillgängliga med teknik som steriliserar förpackningsmaterialet inline innan fyllning.

Tetra Paks nya fyllningsmaskin E3 Speed Hyper är världens snabbaste.

Tetra Pak har som första företag utvecklat tekniken Ebeam för vätskekartong som steriliserar förpackningsmaterialet strax före fyllning. Ebeam står för elektronstråle och företaget kan nu tillhandahålla tekniken på alla deras fyllningsmaskiner i serien E3, vilket möjliggör produktion av såväl aseptiska förpackningar som förpackningar för kylda drycker. Allt från små portionsförpackningar på on-the-go-marknaden till större förpackningar.

– Användningen av eBeam i steriliseringsprocessen för förpackningsmaterialet är banbrytande inom kartongförpackningsindustrin. Detta hjälper kunden att minska driftskostnaderna med så mycket som 20 procent, säger Charles Brand, vice vd för produkthantering och kommersiella operationer på Tetra Pak, och tillägger att tekniken också leder till minskad miljöpåverkan i processen genom att vattenåtervinningen underlättas och energiförbrukningen sänks.

Den senaste i raden av företagets fyllningsmaskiner, Tetra Pak E3/Speed Hyper, är världens snabbaste aseptiska kartongfyllningsmaskin enligt Tetra Pak. Kapaciteten uppgår till 40 000 portionsförpackningar i i timmen.

I samband med att Ebeam nu finns tillgänglig i hela fyllningsmaskinsportföljen så lanseras även en ny familjeförpackning – Tetra Brik 900 Ultra Edge med en form som är högre och smalare än många familjeförpackningar på marknaden.

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx