Aseptisk teknik i alla fyllningsmaskiner

PUBLICERAD: 18 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Tetra Paks fyllningsmaskiner i serien E3 finns nu alla tillgängliga med teknik som steriliserar förpackningsmaterialet inline innan fyllning.

Tetra Paks nya fyllningsmaskin E3 Speed Hyper är världens snabbaste.

Tetra Pak har som första företag utvecklat tekniken Ebeam för vätskekartong som steriliserar förpackningsmaterialet strax före fyllning. Ebeam står för elektronstråle och företaget kan nu tillhandahålla tekniken på alla deras fyllningsmaskiner i serien E3, vilket möjliggör produktion av såväl aseptiska förpackningar som förpackningar för kylda drycker. Allt från små portionsförpackningar på on-the-go-marknaden till större förpackningar.

– Användningen av eBeam i steriliseringsprocessen för förpackningsmaterialet är banbrytande inom kartongförpackningsindustrin. Detta hjälper kunden att minska driftskostnaderna med så mycket som 20 procent, säger Charles Brand, vice vd för produkthantering och kommersiella operationer på Tetra Pak, och tillägger att tekniken också leder till minskad miljöpåverkan i processen genom att vattenåtervinningen underlättas och energiförbrukningen sänks.

Den senaste i raden av företagets fyllningsmaskiner, Tetra Pak E3/Speed Hyper, är världens snabbaste aseptiska kartongfyllningsmaskin enligt Tetra Pak. Kapaciteten uppgår till 40 000 portionsförpackningar i i timmen.

I samband med att Ebeam nu finns tillgänglig i hela fyllningsmaskinsportföljen så lanseras även en ny familjeförpackning – Tetra Brik 900 Ultra Edge med en form som är högre och smalare än många familjeförpackningar på marknaden.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost