Arlövsföretag fördubblar kapaciteten

PUBLICERAD: 3 september 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Martin Enocson, vd på Front Pac har expansion i sikte. Foto: Claes Nordström

Front Pac satsar 40 miljoner kronor i nya maskiner och fördubblar sin produktionskapacitet. Bland annat ska en ny in-line wellpappmaskin möta den efterfrågan företaget ser på förpackningar.

Förpackningsföretaget Front Pac installerar ytterligare en ny in-line wellpappmaskin från Bobst i Schweiz till fabriken i Arlöv. De har även beställt en anläggning som möjliggör produktion av förtryckt liner för att kunna kunna gå in på marknader för allt från e-handelsförpackningar till mer transportinriktade wellemballage.

Offset och digitalt

Maskinerna tas i drift under början av 2021, och det satsas även på förpackningstrycket.

– Vår kärnverksamhet är offsettryckta wellförpackningar men nu kommer vi dessutom kunna erbjuda kunder en enklare tryckmetod som är bra för stora serier. Samma utrustning kan användas för digitaltryck på rulle vilket vi tror kommer vara framtiden, säger Jesper Ladelfa, marknads- och säljchef på FrontPac.

 

[metaslider id=”36599″]

Ska fördubbla omsättning

Trots covid-19 uppger Front Pac att de har haft en stor efterfrågan av förpackningar. Företaget skriver i ett pressmeddelande att de har förvärvat ett flertal bolag i Sverige vilket möjliggjort den fortsatta expansionen. På sex år har förpackningsföretaget fördubblat omsättningen och siktet är inställt på ytterligare en fördubbling. Den nya investeringen i maskinparken öppnar upp nya marknadsmöjligheter och företaget står nu redo att ta sig an än större uppdrag i och med den fördubblade produktionskapaciteten , enligt Front Pacs vd Martin Enocson.

– Vi är väldigt stolta över att våra kunder ger oss förtroendet att leverera deras förpackningar. Det driver oss att utvecklas och att visa att det går att bedriva en effektiv produktion även i Sverige.

Nya förpackningslösningar

Vi har tidigare berättat om Front Pacs produktlanseringar under våren. Några exempel är ett pizzasvep i kartong som ersätter plastpåsen, en take-away matlåda som gör det enkelt att ta med maten hem och ett klimatsmart skyddsvisirvisir för sjukvårdpersonal.

 

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x