Antpac kör öppet hus för ungdomar

PUBLICERAD: 21 mars 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Företaget Antpac slår upp sina dörrar på Industrinatten för ungdomar som är nyfikna på förpackningsindustrin.

Henk Venneman, marknads- och försäljningschef på Antpac i Arlöv.

Det är i samband med Malmö- och Lundregionens arrangemang Industrinatten den 12 oktober som fabriken i Arlöv håller extra öppet.

– Vi ser det som en chans att ställa upp för ungdomar så de får se hur en tillverkningsindustri ser ut. Det finns många andra jobb idag som lockar inom bland annat it och reklam. Så här får de en chans att få upp ögonen för förpackningsbranschen, säger Henk Venneman och tillägger att fler behövs i branschen.

Vanligtvis jobbar skiftet i produktionen fram till klockan 15.00. I samband med att företaget öppnar fabriken för allmänheten kommer de lägga om produktionen och jobba fram till runt klockan 18.00 istället. Cirka en tredjedel av Antpacs produktion är tillverkning av bag-in-box förpackningar. Även andra livsmedelslådor och industriförpackningar tillverkas.

– Wellpapp i snyggt tryckta förpackningar, förklarar Venneman som menar att de ligger långt framåt på bag-in-box marknaden.

I Sverige och Norge råder statens vinmonopol som samtidigt jobbar för att inte främja försäljningen. I och med detta är förpackningarna av stor betydelse.

– Då satsar man på förpackningar. Det enda vapen man har för att synas på hyllorna. Och där ligger vi långt framme, säger Henk Venneman.

Företaget Antapac har i dagsläget cirka 30 anställda och omsätter cirka 61 miljoner kronor.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Gin i ståpåse sparar miljö och pengar enligt tillverkaren

Den brittiska ginproducenten 6 O`Clock Gin har lanserat en ståpåse för sitt varumärke London Dry. Bra för miljö och ekonomin säger man.
ginx

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Senaste nytt

Releaf ser Sverige som en intressant marknad

Tidigare i år berättade vi om det ukrainska företaget Releaf som tillverkar pappersmaterial baserat på fallna löv i städer i Europa. Nu är de på plats på Empack.
Releafx

Mycket händer på Empacks två dagar

I dag slog årets nordiska förpackningsmässa, Empack, upp dörrarna. Under två dagar kommer ett sjuttiotal utställare att visad bredden i förpackningsindustrin.
Empack-header

PacsOn Syd förvärvar PACia

PacsOns satsning i Sydsverige  fortsätter genom att man förvärvar PACia AB i Ystad.
pacson-syd-pacia-2700x1200x

Danone tar bort etiketterna på sina småflaskor

Danone satsar på präglade plastflaskor i Actimelsortimentet.
Danonex