Antalis kör NFC-taggar på papperet

PUBLICERAD: 15 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Antalis senaste tillskott är NFC-taggar osynligt inbakade i papper för trycksaker såsom läkemedelsförpackningar och hyllinformation.

Lars ”Lunkan” Lundgren, säljare på Antalis, visar upp Powercoat Alive med uppkopplad mobiltelefon.

Antalis visade upp Powercoat Alive från papperstillverkaren Arjowiggins på mässan Sign&print Scandinavia. Det nya med papperet är att NFC-taggarna är osynligt inbakade i papperet. Papperet kan användas till olika trycksaker, där mottagaren använder sin mobiltelefon för att hämta in mera information över internet genom att skanna av trycksaken. Säkerheten ökas också eftersom NFC-taggarna är inbakade i papperet och inte kan pillas bort.

Exempel på trycksaker är visitkort, hyllinformation, reklamskyltar samt olika förpackningar, som läkemedel där man exempelvis vill veta att läkemedlet inte är dopingklassat. Tillsammans med leverans av papperet får tryckarna också en kod som kan användas för att aktivera de tryckta NFC-arken i molnet. Powercoat Alive är återvinningsbart.

Läs vidare

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Etikettföretag gör förvärv i Tyskland

Nordvalls Etikett förvärvar tyska familjeföretaget Kölle Etiketten. Sedan 2021 äger Nordvalls även engelska Watermill Press. Därmed etablerar de nu sin andra produktionsenhet utanför Sverige.
Patrik-Jenemark

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx