Antalis kör NFC-taggar på papperet

PUBLICERAD: 15 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari

Antalis senaste tillskott är NFC-taggar osynligt inbakade i papper för trycksaker såsom läkemedelsförpackningar och hyllinformation.

Lars ”Lunkan” Lundgren, säljare på Antalis, visar upp Powercoat Alive med uppkopplad mobiltelefon.

Antalis visade upp Powercoat Alive från papperstillverkaren Arjowiggins på mässan Sign&print Scandinavia. Det nya med papperet är att NFC-taggarna är osynligt inbakade i papperet. Papperet kan användas till olika trycksaker, där mottagaren använder sin mobiltelefon för att hämta in mera information över internet genom att skanna av trycksaken. Säkerheten ökas också eftersom NFC-taggarna är inbakade i papperet och inte kan pillas bort.

Exempel på trycksaker är visitkort, hyllinformation, reklamskyltar samt olika förpackningar, som läkemedel där man exempelvis vill veta att läkemedlet inte är dopingklassat. Tillsammans med leverans av papperet får tryckarna också en kod som kan användas för att aktivera de tryckta NFC-arken i molnet. Powercoat Alive är återvinningsbart.

Läs vidare

Scribos och HP Indigo säkrar produkter mot piratkopiering

Scribos har etablerat ett samarbete med HP Indigo Division för med syftet att stoppa piratkopiering av produkter.
SCRIBOS_02_Wine_Spiritsx

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Etikettföretag gör förvärv i Tyskland

Nordvalls Etikett förvärvar tyska familjeföretaget Kölle Etiketten. Sedan 2021 äger Nordvalls även engelska Watermill Press. Därmed etablerar de nu sin andra produktionsenhet utanför Sverige.
Patrik-Jenemark

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620