Antalet nyinvesteringar inom förpackningsindustrin ökar

PUBLICERAD: 21 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Visutech

Ökade försäljningsresultat indikerar på marknadens allt större förståelse för vikten av breda och mer effektiva produktionslösningar. Etikett- och förpackningsindustrins teknikmognad och branschinsikt visar sig igen i form av ökad investeringsvilja.

Några av de företag som nyligen valt att vidareutveckla sin verksamhet med satsningar på HP Indigo är Nordvalls Etikett i Sjöbo, Skipnes Etikett i Trondheim, Scanket i Birkerød och Etiflex i Them, båda i Danmark.

– Vi ser att stora delar av våra kunders volymer idag ligger under 3.000 – 4.000 löpmeter och då hanterar HP Indigo 2-3 gånger fler jobb per skift, på samma material, i jämförelse med traditionell produktion. Det betyder förstås en hel del ur lönsamhetsperspektiv. Och fler aktörer bekräftar nu att de fått en allt större insyn i detta, vilket visat sig i form av ökade försäljningsresultat för vår del, berättar Rickard Ådén, Visutech.

– Nordvalls Etikett investerar i två HP Indigo ws6800

– Skipnes Etikett investerar även dem i en HP Indigo ws6800

– Scanket satsar också på nya HP Indigo ws6800

– Etiflex, nya i HP Indigofamiljen, investerar i en HP Indigo ws6600

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost