Antalet nyinvesteringar inom förpackningsindustrin ökar

PUBLICERAD: 21 november 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Visutech

Ökade försäljningsresultat indikerar på marknadens allt större förståelse för vikten av breda och mer effektiva produktionslösningar. Etikett- och förpackningsindustrins teknikmognad och branschinsikt visar sig igen i form av ökad investeringsvilja.

Några av de företag som nyligen valt att vidareutveckla sin verksamhet med satsningar på HP Indigo är Nordvalls Etikett i Sjöbo, Skipnes Etikett i Trondheim, Scanket i Birkerød och Etiflex i Them, båda i Danmark.

– Vi ser att stora delar av våra kunders volymer idag ligger under 3.000 – 4.000 löpmeter och då hanterar HP Indigo 2-3 gånger fler jobb per skift, på samma material, i jämförelse med traditionell produktion. Det betyder förstås en hel del ur lönsamhetsperspektiv. Och fler aktörer bekräftar nu att de fått en allt större insyn i detta, vilket visat sig i form av ökade försäljningsresultat för vår del, berättar Rickard Ådén, Visutech.

– Nordvalls Etikett investerar i två HP Indigo ws6800

– Skipnes Etikett investerar även dem i en HP Indigo ws6800

– Scanket satsar också på nya HP Indigo ws6800

– Etiflex, nya i HP Indigofamiljen, investerar i en HP Indigo ws6600

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}