Anna Elgh väljer att lämna vd-posten

PUBLICERAD: 3 oktober 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Anna Elgh, vd på Svenska Retursystem arbetar fram till att en efterträdare tar vid.

Svenska Retursystems styrelse har inlett processen med att rekrytera en ny vd. Anna Elgh väljer att träda av efter nio år på posten.

Magnus Lagergren, ordförande Svenska Retursystem, tackar i ett pressmeddelande Anna för hennes mångåriga insatser. Han säger att hon med sin breda erfarenhet inom logistik och systematiskt förbättringsarbete har  lett företaget med stor entusiasm och ett starkt patos mot företagets vision om en hållbar framtid.

– Anna har byggt en stark och modern organisation med hög kompetens till vilken styrelsen nu inleder rekryteringen av en ny vd.

Anna Elgh, vd, Svenska Retursystem kommer att fortsätta i vd-rollen fram tills dess att hennes efterträdare är utsedd. Dock senast fram till 1 juni 2023.

– Jag är så stolt och tacksam över vad vi tillsammans har åstadkommit under mina år som vd. Svenska Retursystem är ett mycket speciellt företag som lyckats behålla sin entreprenörsanda trots att bolaget haft en stark och obruten tillväxt sedan starten 1997, säger hon i ett uttalande och fortsätter:

–Företaget var då och är fortfarande en pionjär inom den cirkulära ekonomin och än idag genomsyrar hållbarhet allt vi gör. Jag känner att jag har bidragit med det jag kan för att utveckla bolaget och att det nu är dags för någon annan att ta vid.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Tillbakagång för e-handeln

Den vikande trenden för e-handeln fortsätter. Omsättningen sjönk med åtta procent för andra kvartalet, visar en rapport från Postnord.
aa9278110d357787_org

Senaste nytt

Fler smarta och intelligenta förpackningar

Del två av rapporten från  AIPIAs, Active & Intelligent Packaging Industry Association, konferens och utställning i Amsterdam.
AIPIA overzichtx

Gaia Biomaterial gjorde ölmuggarna på F1-finalen komposterbara

Vid F1-finalen i Abu Dhabi nyligen stod Helsingborgsföretaget Gaia Biomaterials för en unik del av evenemangets hållbarhetssatsning.
GAIAxx

AIPIA etablerar One-stop shop för Smart Food Chain

Det fanns många nyheter på AIPIA, Active & Intelligent Packaging Industry Associations, tolfte konferens i Amsterdam nyligen. Packnews rapporterar.
AIPIA overzichtx

LEGO ersätter plastpåsar med papperspåsar

Hos LEGO pågår arbetet med att ersätta plastpåsar i förpackningar med pappersbaserade. Ett jobb som varit omfattande.
LEGOx