Ångande grönsaker

PUBLICERAD: 10 oktober 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Findus ångande_Goda_Rustik_Mix_300_g_px2000-1 low

Genom konceptet Ångande Goda vill Findus göra det enklare att lyckas med tillagningen och dessutom uppmuntra till att testa fler grönsaker till måltiden. Många gånger hamnar grönsaker sist i måltidsplaneringen vilket innebär att man tar det som finns i kylen, oftast gurka, tomat och sallad. Med Ångande Goda erbjuds konsumenter flera av de grönsaker som Livsmedelsverket* listar som de nyttigaste. På så vis blir det enkelt att komplettera måltiden med fräscha och nyttiga grönsaker direkt från frysen.

Serien består av sex olika grönsaksblandningar samt två fiskrätter med MSC-certifierad torsk. För att lyfta grönsakernas egna smaker, är de milt smaksatta med olivolja och salt. De är praktiskt paketerade i en portionsanpassad ångpåse som placeras direkt i mikrovågsugnen. Efter två minuter är grönsakerna färdiga att äta och fisken är klar på fyra minuter.

– Grönsaker är något av det mest trendiga att lägga på tallriken idag, och det är dessutom gott och nyttigt. Att få till den perfekta texturen och krispigheten när man tillagar grönsaker kan ibland vara svårt, men med Ångande Goda är allt som krävs ett par minuter i mikron, säger Kenneth Nilsson, kock på Findus.

När man använder ånga som tillagningsmetod behåller man såväl färg som smak och vitaminer inne i själva grönsaken istället för att det försvinner under tillagningen. Findus grönsaker fryses dessutom direkt efter skörden vilket innebär att nyttigheterna behålls på bästa möjliga sätt. Ångande Goda från Findus innehåller allt från broccoli och blomkål till ärtor, spenat, en härlig bönblandning och mycket mer. Komplettera med någon av fiskrätterna och du har en komplett måltid.

 

Läs vidare

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx