Genom konceptet Ångande Goda vill Findus göra det enklare att lyckas med tillagningen och dessutom uppmuntra till att testa fler grönsaker till måltiden. Många gånger hamnar grönsaker sist i måltidsplaneringen vilket innebär att man tar det som finns i kylen, oftast gurka, tomat och sallad. Med Ångande Goda erbjuds konsumenter flera av de grönsaker som Livsmedelsverket* listar som de nyttigaste. På så vis blir det enkelt att komplettera måltiden med fräscha och nyttiga grönsaker direkt från frysen.
Serien består av sex olika grönsaksblandningar samt två fiskrätter med MSC-certifierad torsk. För att lyfta grönsakernas egna smaker, är de milt smaksatta med olivolja och salt. De är praktiskt paketerade i en portionsanpassad ångpåse som placeras direkt i mikrovågsugnen. Efter två minuter är grönsakerna färdiga att äta och fisken är klar på fyra minuter.
– Grönsaker är något av det mest trendiga att lägga på tallriken idag, och det är dessutom gott och nyttigt. Att få till den perfekta texturen och krispigheten när man tillagar grönsaker kan ibland vara svårt, men med Ångande Goda är allt som krävs ett par minuter i mikron, säger Kenneth Nilsson, kock på Findus.
När man använder ånga som tillagningsmetod behåller man såväl färg som smak och vitaminer inne i själva grönsaken istället för att det försvinner under tillagningen. Findus grönsaker fryses dessutom direkt efter skörden vilket innebär att nyttigheterna behålls på bästa möjliga sätt. Ångande Goda från Findus innehåller allt från broccoli och blomkål till ärtor, spenat, en härlig bönblandning och mycket mer. Komplettera med någon av fiskrätterna och du har en komplett måltid.