Ångande grönsaker

PUBLICERAD: 10 oktober 2013
UPPDATERAD: 24 januari

Findus ångande_Goda_Rustik_Mix_300_g_px2000-1 low

Genom konceptet Ångande Goda vill Findus göra det enklare att lyckas med tillagningen och dessutom uppmuntra till att testa fler grönsaker till måltiden. Många gånger hamnar grönsaker sist i måltidsplaneringen vilket innebär att man tar det som finns i kylen, oftast gurka, tomat och sallad. Med Ångande Goda erbjuds konsumenter flera av de grönsaker som Livsmedelsverket* listar som de nyttigaste. På så vis blir det enkelt att komplettera måltiden med fräscha och nyttiga grönsaker direkt från frysen.

Serien består av sex olika grönsaksblandningar samt två fiskrätter med MSC-certifierad torsk. För att lyfta grönsakernas egna smaker, är de milt smaksatta med olivolja och salt. De är praktiskt paketerade i en portionsanpassad ångpåse som placeras direkt i mikrovågsugnen. Efter två minuter är grönsakerna färdiga att äta och fisken är klar på fyra minuter.

– Grönsaker är något av det mest trendiga att lägga på tallriken idag, och det är dessutom gott och nyttigt. Att få till den perfekta texturen och krispigheten när man tillagar grönsaker kan ibland vara svårt, men med Ångande Goda är allt som krävs ett par minuter i mikron, säger Kenneth Nilsson, kock på Findus.

När man använder ånga som tillagningsmetod behåller man såväl färg som smak och vitaminer inne i själva grönsaken istället för att det försvinner under tillagningen. Findus grönsaker fryses dessutom direkt efter skörden vilket innebär att nyttigheterna behålls på bästa möjliga sätt. Ångande Goda från Findus innehåller allt från broccoli och blomkål till ärtor, spenat, en härlig bönblandning och mycket mer. Komplettera med någon av fiskrätterna och du har en komplett måltid.

 

Läs vidare

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Bio-PET i stället för fiber i äggförpackning

För ovanlighetens skull en nyhet som berättar om ett byte från fiber till plast.
quail-biopet-utvald

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}