Amazon byter till papper i Sverige

PUBLICERAD: 24 augusti 2022
UPPDATERAD: 24 januari
Amazon Sverige kommer att fortsätta satsa på mer hållbara förpackningar framåt, enligt Gulfem Toygar, Amazons landschef i Sverige. Foto: Pressbild

Amazon slutar att packa produkter i engångsplastpåsar i det svenska distributionsledet. E-handelsföretaget väljer istället att gå över till papperspåsar och pappkuvert.

Beslutet att gå över till papperspåsar och pappkuvert är ett led i ett pågående arbete mot mer hållbara förpackningar inom Amazon. Det skriver företaget i ett pressmeddelande.

Övergången från plast till papper avser det svenska distributionsledet för produkter som säljs via Amazon samt tredjepartssäljare som använder Fulfilment by Amazon.

Enklare att återvinna

Fördelarna, enligt Amazon är att papperspåsar och pappkuvert består av en högre andel återvunnet material, är enkla att återvinna och mer skrymmande i transporterna än traditionella pappkartonger.

Foto: Pressbild

– Vi har gjort förändringar som gjort det möjligt för oss att ta bort engångsplastpåsar i Sverige. Våra kunder märker redan av fler leveranser med återvinningsbara papperspåsar och pappkuvert, och vi kommer fortsätta att innovera och hitta sätt att använda mer hållbara förpackningar, säger Gulfem Toygar, Amazons landschef i Sverige.

Minskat med 36 procent

Enligt företaget har de sedan 2015 minskat den totala vikten på emballage per leverans med mer än 36 procent. Det handlar om en reducerad mängd använt förpackningsmaterial som uppgår till cirka en miljon ton och som motsvarar omkring två miljarder pappkartonger.

 

 

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

DS Smith går över till palltopp i wellpapp

Förpackningsföretaget skiftar från sträckfilm i plast till att använda wellpappark på toppen av sina leveranspallar.
Pall_DSsmith

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Senaste nytt

Oroliga tider skrämmer inte FrontPac

FrontPac räds inte de svåra tiderna. Ett bra bevis är investeringen i en ny offsetpress från KBA.
Jesper och Martin

Grönt ljus för att göra gröna salladsskålar ännu grönare

Picadeli känner att deras salladskoncept blir ännu grönare via appen Bower. Nu finns möjlighet att panta 20 miljoner skålar årligen.
bower_phone

Packnews i ny kostym efter samgående med AGI Media

Packnews har bytt kostym efter mer än 15 år som nyhetsförmedlare till förpackningsindustrins värdekedja. Nu blir vi ännu bättre!
Kostym

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah