Alpla förvärvar rumänskt företag

PUBLICERAD: 6 februari 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Alpla förvärvar Star east pet som producerar petflaskor och förpackningar till bland annat livsmedelsprodukter.

Alpla, en global leverantör av plastförpackningar, utökar sin produktionskapacitet i Östeuropa.

ALPLA, en global leverantör av plastförpackningar har förvärvat det rumänska företaget Star east pet srl. Ett företag specialiserat på tillverkning av pet-flaskämnen för dryckesflaskor, livsmedelsförpackningar och andra produkter.

Med förvärvet av det rumänska företaget, med sina omkring 70 anställda, utökar Alpla sin produktionskapacitet i Östeuropa.
– Vi får tillgång till ett starkt distributionsnät. Star east pet är en bra strategisk partner, som kommer att hjälpa oss att uppnå våra mål i Rumänien och utanför ”, säger Alplas vd Günther Lehner.

Star east pets produktionsanläggning i Brasov, Rumänien.

Alpla har sedan tidigare funnits på den rumänska marknaden i flera år med fokus på flaskor och förslutningar till hygienprodukter inom vård- och hemtjänstsegmentet. Alpla har redan en egen återvinningsanläggning i Polen. Nu tar man alltså ytterligare ett steg för att befästa sig på den östeuropeiska marknaden där man ser framtidspotential i återvinning av pet. Köpet väntas bli verklighet i mitten av 2017.

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Norskt företag först med Liplids locklösning

Nu är den första kunden för Liplids nya, fiberbaserade lock för drycksmuggar offentlig. Det blev ett norskt företag som är först ut.
4D2B350Ex

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax