All4Labels i utvecklingsprojekt som ger exklusiva rättigheter

PUBLICERAD: 10 januari 2024
UPPDATERAD: 10 januari

Etikettföretaget All4Labels Global Packaging Group och tillverkaren av processteknologi Actega har kommit överens om att tillsammans vidareutveckla Signite-teknologin som tillverkas av Actega. All4Labels får exklusiva rättigheter på den europeiska marknaden.

Signite är en mycket speciell dekorationsteknik som avsevärt minskar spillet genom att eliminera trycksubstrat. Det bör ge större designflexibilitet och möjliggöra förbättrad återanvändbarhet.

– Vi främjar kontinuerliga och hållbara investeringar i forskning och utveckling över hela linjen för att ge våra kunder ett heltäckande stöd, vägleda utvecklingen av varumärken och främja hållbara beslut. Vårt samarbete med Actega går precis i denna riktning. Denna innovativa teknik kommer att öppna upp enorma möjligheter även för marknader som idag inte använder etiketter. Denna lösning minskar inte bara avsevärt spill och förbättrar återanvändbarhet och återanvändning, utan erbjuder också en enorm designflexibilitet för varumärkesägare. Med denna teknik kan vi minska utsläppen av växthusgaser jämfört med traditionellt tryck och komma närmare EU:s mål, säger Paloma Alonso, All4Labels VD.

– Vi ser All4Labels som den idealiska och starka partnern för att vidareutveckla denna innovativa teknologi och ta den först ut på den europeiska marknaden. All4Labels kommer att hjälpa varumärkesägare att uppnå sina hållbarhetsmål samt uppnå unik estetik för premiummärkning. Jag är övertygad om att avtalet kommer att ha en enorm inverkan på omvandlingen av branschen i linje med visionen för vår hållbarhetsfärdplan på Actega, säger Thorsten Kröller, ordförande i Actega.

Signite trycker direkt på ett bärarmedium. Först trycks en klar releasefilm, sedan trycks motivet spegelvänt och slutligen trycks ett lim. Baksidan av bärarfilmen är behandlad med ett membran som inte är mottagligt för limmet.
När etiketterna har tryckts på rullen överförs de via en vanlig applikator till produkten. Om bärarmediet är återvinningsbart finns det därför inget avfall i samband med produktionen.

Läs vidare

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Framtidssäker och hållbar lösning för transport av staplade kartonger

PepsiCo tillverkar potatischips i Broek op Langedijk i Holland. För transport behövde företaget ett nytt system som på ett tillförlitligt sätt skulle förhindra att kartonger staplade på pallar gled Företaget valde Nordsons smältlimsteknik, vilket drastiskt har minskat limkostnaderna och antalet kundklagomål.
Nordson PepsioCo MiniBlue Modul spray applicationx

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1972

I Nord Emballage årgång 1972 gick Gad Rausing från Tetra Pak till försvar av teknikens möjligheter för att ta hand om det kommunala avfallet.
gadx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x