Affärer i lås för Visutech

PUBLICERAD: 2 november 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Visutech sålde tre HP Indigo WS6800 under Labelexpo-mässan.

Den nordiska återförsäljaren av HP Indigo gjorde flera affärer under Labelexpo-mässan.

Etikettmässan Labelexpo i Bryssel som hölls i slutet av september blev lyckad, skriver Visutech i ett pressmeddelande. I mötet med nordiska kunder och branschkollegor på mässan kom ett flertal affärer till avslut.

Danska 4Labels investerar har tecknat avtal med Visutech om ytterligare en digital tryckpress av modell HP Indigo WS6800 för att stärka upp sin produktion inom etikettryck för hushållsartiklar samt mat och dryck. Maskininvesteringen som ska installeras senare i år är ett led i företagets pågående kapacitetsexpansion. Lommaföretaget PRNT som gör klistermärken, dekaler och etiketter har också valt att satsa vidare på digital offset genom att investera i en HP Indigo WS6800 digital press.
Även den norska etikettproducenten Ellco Etikett väljer tryckpressen. Företaget kompletterar även med en ABG Digicon Series 3 Fasttrack. En stans som klarar upp till 150 meter i minuten.
StrongPoint Labels satsar också vidare på efterbehandlingsutrustning. Två stycken ABG Digicon Series 3 kommer installeras, en i Norge och en i Sverige.

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x