Affärer i lås för Visutech

PUBLICERAD: 2 november 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Visutech sålde tre HP Indigo WS6800 under Labelexpo-mässan.

Den nordiska återförsäljaren av HP Indigo gjorde flera affärer under Labelexpo-mässan.

Etikettmässan Labelexpo i Bryssel som hölls i slutet av september blev lyckad, skriver Visutech i ett pressmeddelande. I mötet med nordiska kunder och branschkollegor på mässan kom ett flertal affärer till avslut.

Danska 4Labels investerar har tecknat avtal med Visutech om ytterligare en digital tryckpress av modell HP Indigo WS6800 för att stärka upp sin produktion inom etikettryck för hushållsartiklar samt mat och dryck. Maskininvesteringen som ska installeras senare i år är ett led i företagets pågående kapacitetsexpansion. Lommaföretaget PRNT som gör klistermärken, dekaler och etiketter har också valt att satsa vidare på digital offset genom att investera i en HP Indigo WS6800 digital press.
Även den norska etikettproducenten Ellco Etikett väljer tryckpressen. Företaget kompletterar även med en ABG Digicon Series 3 Fasttrack. En stans som klarar upp till 150 meter i minuten.
StrongPoint Labels satsar också vidare på efterbehandlingsutrustning. Två stycken ABG Digicon Series 3 kommer installeras, en i Norge och en i Sverige.

Läs vidare

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Etikettföretag gör förvärv i Tyskland

Nordvalls Etikett förvärvar tyska familjeföretaget Kölle Etiketten. Sedan 2021 äger Nordvalls även engelska Watermill Press. Därmed etablerar de nu sin andra produktionsenhet utanför Sverige.
Patrik-Jenemark

Senaste nytt

Spendrups satsar på sträckfilm med trettio procent PCR

Spendrups har i samarbete med Trioworld, gått över till trettio procent konsumentåtervunnen plast i all sträck- och krympfilm som används runt pallar och dryckestråg för att säkerställa laststabilitet och transportsäkerhet.
mynewsdesk-spendrupsx

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se