3D-rådgivare till underleverantörsmässan

PUBLICERAD: 23 september 2015
UPPDATERAD: 23 september

En av världens främsta experter på go-to-market-strategier inom additiv tillverkning kommer till Elmia Subcontractor för att tala om additiv tillverkning och dela med sig av sina bästa tips för att hänga med i nästa industriella revolution.

Elmia Subcontractor arrangerar även i år en konferens om additiv tillverkning. Konferensen hålls onsdagen den 11 november. I år tar mässan ett nytt grepp om ämnet och sätter strålkastarna på nya strategier och management.

Årets huvudtalare är Patrick Carey, chef för go-to-market strategier och program på amerikanska Stratasys. Han menar att additiv tillverkning kommer att revolutionera hela den globala tillverkningsindustrin och leda till helt nya strukturer och processer, inom bara några år.

– Som rådgivare till hundratalet av världens främsta tillverkare kan jag vittna om att det läggs enorma resurser på additiv tillverkning idag. Additiv tillverkning kommer att förändra världen mer än internet, säger Patrick Carey.

Patrick Carey kommer bland annat att ge konkreta exempel på OEM-företagens nya krav på snabbare, mer kvalitetssäker, mer flexibel och kundanpassad tillverkning.

– Den som inte kan leva upp till detta blir snabbt utkonkurrerad, säger Patrick Carey och lovar att ge tips om hur man som leverantör bör planera och agera kring additiv tillverkning, för att stå sig i konkurrensen framöver.

– Ett vanligt missförstånd är att tro att det räcker att köpa en 3D-printer. Om du ska förändra sättet att producera en produkt krävs ett helt ekosystem av nya processer och system genom hela kedjan. Hittar du det har du ett rejält försprång, tillägger han.

Konferensen hålls i samband med Elmia Subcontractor den 11 november och arrangeras av Elmia i samarbete med den svenska forskningskoncernen Swerea och branschorganisationen Sveat, svenska leverantörer av additiv tillverkning.

Läs vidare

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Scanpack firar 60 år med extra allt

Nästa år är Scanpack-år, men det är inte vilket Scanpack-år som helst. Mässan fyller 60 år.
Monika Ölund och Anna Lena Friberg, Scanpackx

Vinnarna i Packnorth Award 2023 prisades på Empack

Unknown-3-900x600

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx