3D med färg som standard

PUBLICERAD: 19 maj 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Acron färger

Nu kan Acron Acron Formservice AB erbjuda infärgade SLS-detaljer i exakt den kulör som önskas. Företaget är först i Norden med denna nya teknik som inte bara ger en perfekt infärgning utan även en slätare och mer hållbar yta på detaljerna.

SLS-detaljen behandlas för att få en slätare yta som inte bara känns mer produktionsmässig utan samtidigt är mycket lättare att hålla ren från smuts. Efter ytbehandlingen placeras detaljerna i en speciell utrustning tillsammans med ett pigment, antingen från standardsortimentet eller efter en specifik NCS-kod för att ge den sin speciella och hållbara kulör.

Ett antal standardkulörer hålls i lager för att kunna garantera en snabb och säker produktion. Till en början är det svart, röd, gul, blå, grön och grå. Efter en NCS-kod matchas önskemålen på färger på samma sätt som när man tar fram specifika pigment för en formsprutad detalj ker det med SLS-detaljer.

Metoden är speciellt framtagen för pigmentering av SLS-detaljer. Processen styrs kontrollerat genom ett flertal olika steg som garantera ett jämnt och repeterbart resultat.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx