3D med färg som standard

PUBLICERAD: 19 maj 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Acron färger

Nu kan Acron Acron Formservice AB erbjuda infärgade SLS-detaljer i exakt den kulör som önskas. Företaget är först i Norden med denna nya teknik som inte bara ger en perfekt infärgning utan även en slätare och mer hållbar yta på detaljerna.

SLS-detaljen behandlas för att få en slätare yta som inte bara känns mer produktionsmässig utan samtidigt är mycket lättare att hålla ren från smuts. Efter ytbehandlingen placeras detaljerna i en speciell utrustning tillsammans med ett pigment, antingen från standardsortimentet eller efter en specifik NCS-kod för att ge den sin speciella och hållbara kulör.

Ett antal standardkulörer hålls i lager för att kunna garantera en snabb och säker produktion. Till en början är det svart, röd, gul, blå, grön och grå. Efter en NCS-kod matchas önskemålen på färger på samma sätt som när man tar fram specifika pigment för en formsprutad detalj ker det med SLS-detaljer.

Metoden är speciellt framtagen för pigmentering av SLS-detaljer. Processen styrs kontrollerat genom ett flertal olika steg som garantera ett jämnt och repeterbart resultat.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}