Worldstar till Sverige

PUBLICERAD: 2 juni 2016
UPPDATERAD: 24 januari

DS Smith Worldstar 2016

Många smarta funktioner och nya grepp gav DS Smith Sverige en WorldStar, förpackningsvärldens finaste pris, för Carry Box. Nyligen tog två stolta designers emot priset vid en högtidlig gala i Budapest.

Den 26 maj hölls WorldStar Packaging Awards-galan i Budapest, Ungern. DS Smith’s designers Peter Andersson och Claes Pettersson fick där mottaga det åtråvärda priset i form av en glasstatyett av WPOs president Thomas L Schneider.

300 pristagare och gäster från hela världen bjöds på en fint inramad ceremoni, tillika elegant middag och fick chansen att utbyta erfarenheter och knyta nya kontakter inom förpackningsbranschen. WPO – World Packaging Organisation, som arrangerar tävlingen, grundades 1968 med syfte att uppmuntra utveckling av förpackningar, bidra till internationell handel och stimulera vidare utbildning inom förpackningsområdet.

 

 

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost