Säker förpackning för frukt och grönsaker

PUBLICERAD: 10 december 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Multivac T 300

Säker förpackning för frukt och grönsaker På Fruit Logistica i Berlin den 4-6 februari 2015, presenterar Multivac nya förpacknings- och märkningslösningar för frukt- och grönsaksprodukter. I monter D-05 i Hall 3.1 finns all tänkbar information om Multivacs maskiner och teknik, specifikt utvecklad för de specifika krav som ställs av frukt- och grönsaksbranschen.

Fyra maskiner står i centrum i Multivacs monter på Fruit Logistica 2015:

T 300 traysealer för automatisk förpackning av alla typer av frukt och grönsaker
R 105 djupdragare för vakuumförpackningar och förpackningar med modifierad atmosfär (MAP)
C 300 kammarmaskin med en kammare för påsförpackning av sallader, torkad frukt och nötter.
L 300 bandetiketterare för märkning av en mängd förpackningsformat

T 300 traysealer: Effektiv och resurssnål Tack vare sin enkla hantering blir övergången till automatiserad trågförpackning smidig med T 300. Driften av T 300 är också kostnadseffektiv: den elektriska lyftenheten minskar energiåtgången avsevärt, samtidigt som den servostyrda lyftenheten styrs med större precision än en tryckluftsdriven.

R 105 djupdragare: Platsbesparande och pålitlig Som instegsmodell för produktion av små till medelstora produktionsserier kännetecknas R 105 djupdragare av dess utmärkta pris-prestanda-förhållande. R 105 är lämplig för produktion av både vakuumförpackningar och förpackningar med modifierad atmosfär (MAP), där frukt, sallader och grönsaker bibehåller sin fräschör länge.

C 300 kammarmaskin: Exakt och skonsam Den automatiska och progressiva ventilationen i den kompakta C 300 kammarmaskin möjliggör försiktig förpackning av ömtåliga produkter såsom sallader, nötter och torkad frukt. Minnesutrymme finns för 29 program, vilket tigör att man kan spara en mängd olika recept.

L 300 bandetiketterare: Mångfacetterad och exakt Multivac Marking & Inspection visar sin senaste generation av automatiserade etiketterare med sin L 300 bandetiketterare. Den integrerade styr- och driv-elektroniken med servoteknik möjliggör exakt positionering av etiketterna. Modulsystemet gör anpassning till kraven i ett brett spektrum av branscher och förpackningsformer möjlig: L 300 är lika lämplig för exakt märkning av termoformade förpackningar och tråg som för bägare eller burkar. Alla maskinmodeller kännetecknas av enkel hantering och banbrytande

Multivac Hygienic Design. Som en del i den höga kvaliteteten och den hållbara konstruktionen i rostfritt stål, är designen fri från fördjupningar och vassa kanter där föroreningar och bakterier kan samlas. Med släta ytor och rundade hörn blir rengöringen enkel, vilket ger säkra och hygieniska förpackningar med lång hållbarhetstid för frukt- och grönsaksprodukter.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx