Säker förpackning för frukt och grönsaker

PUBLICERAD: 10 december 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Multivac T 300

Säker förpackning för frukt och grönsaker På Fruit Logistica i Berlin den 4-6 februari 2015, presenterar Multivac nya förpacknings- och märkningslösningar för frukt- och grönsaksprodukter. I monter D-05 i Hall 3.1 finns all tänkbar information om Multivacs maskiner och teknik, specifikt utvecklad för de specifika krav som ställs av frukt- och grönsaksbranschen.

Fyra maskiner står i centrum i Multivacs monter på Fruit Logistica 2015:

T 300 traysealer för automatisk förpackning av alla typer av frukt och grönsaker
R 105 djupdragare för vakuumförpackningar och förpackningar med modifierad atmosfär (MAP)
C 300 kammarmaskin med en kammare för påsförpackning av sallader, torkad frukt och nötter.
L 300 bandetiketterare för märkning av en mängd förpackningsformat

T 300 traysealer: Effektiv och resurssnål Tack vare sin enkla hantering blir övergången till automatiserad trågförpackning smidig med T 300. Driften av T 300 är också kostnadseffektiv: den elektriska lyftenheten minskar energiåtgången avsevärt, samtidigt som den servostyrda lyftenheten styrs med större precision än en tryckluftsdriven.

R 105 djupdragare: Platsbesparande och pålitlig Som instegsmodell för produktion av små till medelstora produktionsserier kännetecknas R 105 djupdragare av dess utmärkta pris-prestanda-förhållande. R 105 är lämplig för produktion av både vakuumförpackningar och förpackningar med modifierad atmosfär (MAP), där frukt, sallader och grönsaker bibehåller sin fräschör länge.

C 300 kammarmaskin: Exakt och skonsam Den automatiska och progressiva ventilationen i den kompakta C 300 kammarmaskin möjliggör försiktig förpackning av ömtåliga produkter såsom sallader, nötter och torkad frukt. Minnesutrymme finns för 29 program, vilket tigör att man kan spara en mängd olika recept.

L 300 bandetiketterare: Mångfacetterad och exakt Multivac Marking & Inspection visar sin senaste generation av automatiserade etiketterare med sin L 300 bandetiketterare. Den integrerade styr- och driv-elektroniken med servoteknik möjliggör exakt positionering av etiketterna. Modulsystemet gör anpassning till kraven i ett brett spektrum av branscher och förpackningsformer möjlig: L 300 är lika lämplig för exakt märkning av termoformade förpackningar och tråg som för bägare eller burkar. Alla maskinmodeller kännetecknas av enkel hantering och banbrytande

Multivac Hygienic Design. Som en del i den höga kvaliteteten och den hållbara konstruktionen i rostfritt stål, är designen fri från fördjupningar och vassa kanter där föroreningar och bakterier kan samlas. Med släta ytor och rundade hörn blir rengöringen enkel, vilket ger säkra och hygieniska förpackningar med lång hållbarhetstid för frukt- och grönsaksprodukter.

Läs vidare

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Tekniknörderi med Galli på Scanpacks scener

Hon är tekniknörd. Hon är expertrösten med massor av energi, och skrattet sitter aldrig långt inne. Det är förmodligen de bästa anledningarna till att inte missa Evelina Galli som årets moderator på Scanpacks scener.
Evelina Gallix

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Dags för PacTec i Helsingfors denna vecka

Den 13 mars öppnar mässan PacTec på Messekeskus, det vill säga Mässcentrum, i Helsingfors. PacTec har sällskap av mässorna FoodTec och PlastExpo Nordic samt även Sign, Print & Promotion som vänder sig till den grafiska industrin.
messukeskus-kylla-vastuullisia-tapahtumia-1

Senaste nytt

Snart dags för Drupa – här är de sex största trenderna att hålla ögonen på

Efter åtta års uppehåll kan vi återigen åka till Drupa för att se vad leverantörerna tror att vi behöver. Här hittar du sex tydliga trender att ha koll på i mässhallarna.
dmitry-ratushny-xsGApcVbojU-unsplash

Arvid Sundblad lämnar Fiskeby Board

Efter närmare sex år som vd för Fiskeby Board lämnar nu Arvid Sundblad företaget.
Fiskeby-4x-768x512felx

Nedläggning gör det svårare att återvinna vätskekartong i Tyskland

Troligen kommer kapacitet för återvinning av vätskekartongförpackningar att stängas ner i Tyskland inom kort.
julian-hochgesang-mjtq122xaoY-unsplashx

Plastbrätten för blommor vissnar bort hos ICA

ICA Sverige byter nu ut traditionella plastbrätten för blommor till träfiberbrätten.
ICAy