C550 från HP digitaltrycker nittio meter wellpapp i minuten

PUBLICERAD: 21 februari 2023
UPPDATERAD: 21 februari
Foto: Presbild.

HP:s nya digitala höghastighetspress – HP PageWide C550 – producerar 90 meter per minut och har utvecklats för att hjälpa förpackningsindustrin att optimera kostnaderna för att tillverka material som tidigare trycktes i offset- eller flexotryck.

Denna single-pass-plattform är designad för att hjälpa företag inom förpackningsindustrin att optimera produktionskostnaderna och förbättra den operativa effektiviteten vid produktionen av wellpappförpackningar.
Baserad på den prisbelönta och beprövade teknologin i C500-pressen använder HP PageWide C550 HP:s termiska bläckstråleteknik med vattenbaserat bläck för att leverera konsekvent offsettryckkvalitet vid höga produktionshastigheter.

Foto: Pressbild.

Med en hastighet på nittio meter per minut kan C550-pressen producera högkvalitativa flexo- och offsetliknande tryck med konstant hastighet. Den kommer att göra det möjligt förtillverkare att ta emot jobb som kräver stor flexibilitet.

– HP fortsätter att investera i teknik som skapar nya möjligheter för företag inom förpackningsbranschen genom att bidra till den digitala transformationen. Vi är mycket glada över att kunna leverera C550-pressen till wellpappindustrin. Vi arbetar ständigt med innovativa lösningar som inte bara förbättrar utskriftsstabiliteten och produktiviteten, utan också möter de krav på kvalitet och flexibilitet som varumärkesägare ställer på förpackningar, säger David Tomer, General Manager för HP Post-print wellpapplösningar i ett pressmeddelande.

Läs vidare

Sealed Air introducerar portfölj med tjänster

Med en ny produktportfölj kallad prismiq har Sealed Air skapat en förpackningslösning som sammanför designtjänster, digitaltryck och "smarta förpackningar".
sealed airx

Konica Minolta och MGI samarbetar om inkjet spot UV-lack

Konica Minolta har lanserar nu AccurioShine 3600 inkjet spot UV-beläggning, som drivs av lackteknologi från MGI.
Konicax

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Senaste nytt

Nu är Yangis torrformningsteknik redo för marknaden

Det svenska företaget Yangi, med basen i Varberg, lanserar nu sin nya och patentsökta maskinteknologiplattform för torrformade cellulosabserade förpackningar, Cellera, som man säger har potential att ersätta styva plaster i stor skala.
Yangix

Erik Blix ny VD på Nordic Carton

Malmöbaserade Nordic Carton, som tillverkar kartongförpackningar och våtlimsetiketter har anställt Erik Blix som ny VD från och med den 2 oktober.
Eric Blix 2023x

Källsortering minskade växthusgaserna med 500 000 ton

Källsortering av förpackningar i Sverige har stor effekt på utsläppen av växthusgaser. Det visar ny statistik från Förpackningsinsamlingen, FTI.
källsorteringxx

PulPac skalar upp genom att skala ner med formsprutningsteknik

PulPac lanserar en ny maskinplattform, PulPac Scala, som man säger innebär ett betydande steg i revolutionen av torrformad fiber. Scala-plattformen är baserad på formsprutning, en teknik förknippad med plastbearbetning, kombinerat med PulPacs nya  Mill-to-Web fiberenhet.
Pulpac_Scala_Front