Kaffe i små förpackningar

PUBLICERAD: 14 februari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

Zoegas dark-forest-pressrelease-forpackningar_275x175

Nu lanserar Zoégas nya, mindre förpackningar med malet bryggkaffe i tre olika smaker; Black Velvet, Mollbergs Blandning och nya Dark Forest. De mindre förpackningarna gör det enklare för konsumenterna att dricka olika kaffevarianter hemma. Lanseringen är ett svar på att svenskarna blir allt mer experimenterande i sin kaffekonsumtion.

Det nya förpackningsformatet är knappt hälften så stort som en vanlig förpackning; 225 gram i stället för 500 gram. En förpackning räcker till 36 koppar. Från och med den 10 februari finns förpackningarna i tre olika smaker: Black Velvet, med toner av knäck, ljus choklad och röda bär. Mollbergs Blandning, en mustig och elegant mörkrost och en av Zoégas populäraste blandningar. Samt nya Dark Forest, en smakrik och bärig mörkrost, innehållandes toner av enbär och en rad nyanser av mörka bär.

– Precis som man ofta har flera sorters bröd, smör eller vin hemma så tror vi att man i allt större utsträckning kommer ha olika sorters kaffe. I takt med att folk blir mer och mer kaffeintresserade så varieras kaffedrickandet mer, säger Ida Cederlund, sensoriker på Zoégas.

De nya, 225 grams förpackningarna har ett rekommenderat pris på 22,90 kr och med mindre förpackningar blir det enklare och billigare för kaffedrickare att testa sig fram. Zoégas menar att svenska kaffedrickare alltmer upptäcker att olika sorters kaffe fungerar bäst i olika sammanhang.

Kaffeförpackningarna lanseras för första gången i februari på EDSDA On The Road – ett ambulerande evenemang i Stockholm, Göteborg och Malmö där heminredare och designers ställer ut sina möbler. Evenemanget är ett samarbete mellan Elle Decoration och Zoégas. EDSDA är en interiördesigntävling som anordnas av Elle i Sverige och internationellt. EDSDA On The Road är ett mobilt format där vinnarna i tävlingen åker runt och ställer ut.

Läs vidare

H-trycks satsning bär frukt: ”Ännu fler storlekar och olika varianter”

Tryckeriet i Markaryd har investerat stort för att utveckla maskinparken för att bredda produktsegmentet inom muggar och bägare med lock. I år ska satsningen visas upp för de stora massorna på mässor i Skandinavien.
H-tryck

Snaps i grönare kostym

Den klassiska snapsen O.P. Anderson Aquavit får förpackningar i lättviktsglas och återvinningsbar pet.
New_OP_70cl_Lightweight_glass_2..

Forskningsprojekt startar inför övergången till återanvändbara förpackningar

Med start 2024 krävs en omställning från engångsförpackningar till återanvändbara förpackningar. Nu inleds ett forskningsprojekt som ska titta närmare på hur det ska gå till i praktiken.
LarsWitell

Här invigs världens första fabrik för skruvkorkar av cellulosafiber

Blue Ocean Closures har invigt sin första produktionsanläggning för skruvkorkar av cellulosafiber. Det handlar om ”banbrytande skruvkorkslösningar som kan göra stor skillnad på global nivå”, enligt företaget.
Bandklipning-scaled

Senaste nytt

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Stora förändringar i Nordisk Bioplastförenings styrelse

När Nordisk Bioplastförening höll årsmöte den 15 mars blev det stora förändringar vid val av styrelse.
Delar av nya styrelsenx

EU vägleder kring bioplast i ramdokument

I ett ramdokument reder EU-kommissionen ut begreppen kring biobaserad, komposterbar och biologiskt nedbrytbar plast, och ger vägledning kring när och hur de ska användas
kompost