Xeikon blir exklusiv partner

PUBLICERAD: 7 november 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Benoit Chatelard är vd för affärsområdet  Digital solutions inom Flint Group där Xeikon ingår.

Xeikon får förtroendet att sälja Efi:s digitala Jetrionsystem – digitala och smalbaniga tryckpressar med bläckstråleteknik för produktion av etiketter.

Det nya samarbetet innebär att Efi:s Jetrion-sortiment blir en del av Xeikons produktportfölj med tryckpressar för den självhäftande etikettmarknaden. Portföljen innefattar både torrtoner-baserade och uv-bläckstråle-baserade digitala tryckpressar. Xeikon kommer därmed handha såväl försäljning som service och kring Jetrion-produkterna. Efi (Electronic for imaging) har sitt huvudsäte i Silicon Valley, Kalifornien. Leverantören av digitalpressar, Xeikon, har sin bas i Eede i Nederländerna. Benoit Chatelard är vd för affärsområdet  Digital solutions inom Flint Group där Xeikon ingår. Han säger i ett pressmeddelande att Xeikon blir den perfekta partnern att marknadsföra och ge service och underhåll till EFI:s Jetrion-produkter.

– Xeikon har nästan 30 års erfarenhet av digitaltryck och med över 500 digitalpressar installerade över hela världen är vi en erkänd ledare på den digitala självhäftande etikettmarknaden. Vi har det bredast digitaltrycksutbudet på marknaden och vårt världsomspännande service- och supportnätverk kommer nu även att komma Jetrion-kunderna till del.

 

Läs vidare

Etikettmarknaden föll tjugofem procent förra året men växer igen

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Digital etikettpress för lite mindre företag

Xeikon har nyligen lanserat en etikettpress, Label Discovery Panther, som är tänkt att fungera som en instegspress hos de lite mindre etikettillverkarna.
xeikon_pantherdiscovery

Uppköp: Nordvalls förvärvar Lexit Groups etikettverksamhet

Affären innebär ett övertagande av Lexit Groups verksamheter i Sverige och Norge. Enligt Nordvalls gör förvärvet dem till Skandinaviens ledande leverantör av etiketter.
FotoJet (2)

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x