Willys pantkunder skänkte över 20 miljoner kr till Rädda Barnen

PUBLICERAD: 4 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Via gåvoknappen på pantautomaten har Willys kunder skänkt över 20 miljoner kronor.

Via en speciell gåvoknapp på pantautomaten kan kunder, som pantar flaskor och burkar hos livsmedels- och detaljhandelskedjan Willys, skänka sina pantpengar till Rädda Barnen. Sedan starten har det blivit över 20 miljoner kronor. För att bidra ytterligare till organisationens viktiga arbete för barns rättigheter både i och utanför Sverige går Willys nu in och dubblar den pant, som skänks under april månad.

”Det är fantastiskt att se att det är så många, som väljer att stötta Rädda Barnens viktiga arbete genom att skänka sin pant. Många bäckar små har blivit en summa, som verkligen kan göra skillnad,” säger Thomas Evertsson, VD på Willys.

Gåvorna från Willys kunder har bland annat bidragit till att Rädda Barnen nått fler barn i krig och katastrofer såsom de situationer som drabbat Syrien, Jemen och Bangladesh. En del av pengarna har också gått till Rädda Barnens arbete i Sverige, till exempel satsningen ”På Lika Villkor”, som syftar till att stötta barn och unga i socioekonomisk utsatta områden.

För att ytterligare stödja Rädda Barnens verksamhet kommer Willys att dubbla varje krona som kunderna skänker via gåvoknappen under april månad. Alla pengar går oavkortat till Rädda Barnens arbete för utsatta barn både i och utanför Sveriges gränser.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x