Webinarium om producentansvar och förpackningsåtervinning

PUBLICERAD: 4 september 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Tysk-Svenska Handelskammaren informerar om hur svenska exportföretag ska förhålla sig till europeiska lagar och regler kring producentansvar och förpackningsåtervinning.|Norman Karsch från Tysk-Svenska Handelskammaren informerar på webinariet.

Den 23 september arrangerar Tysk-Svenska Handelskammaren ett webinarium, som behandlar vilka lagar och regler som gäller för producentansvar och förpackningsåtervinning i såväl Tyskland som övriga Europa.
Webinariet, som hålls på svenska, riktar sig till svenska exportföretag, som avsätter förpackningar på den europeiska marknaden – även via e-handel – och som därför berörs av gällande lagstiftningar.

”Sedan många år hjälper vi på Tysk-Svenska Handelskammaren svenska företag med förpackningsåtervinning i hela Europa och med detta webinarium ger vi en överblick över innehållet i, och konsekvenserna av, de nya lagstadgade kraven i Europa”, skriver handelskammaren i ett pressmeddelande.

Den ökade e-handeln med anledning av Corona-pandemin har ytterligare visat på behovet av förbättrade och hållbara förpackningslösningar, men för företagen är det ofta både dyrt och tidskrävande att identifiera och uppfylla de olika europeiska ländernas krav på registrering, rapportering och betalning av återvinningsavgifter.

Följande punkter kommer att tas upp i webinariet:
* Vad innebär EU-direktivet för förpackningar?
* Vilka registreringskrav finns för företag i olika länder?
* Vilka utmaningar finns med anledning av de nya kraven på märkning?
* Marknaden för återvunna råvaror: Varför ökar återvinningsavgifterna?
* Plast, komposit och serviceförpackningar: I vilken mån ställer mer differentierade avgifter, detaljerad rapportering och högre avgifter krav på företags affärssystem?
* Miljödebatten: Vilka ämnen berörs av nya förbud, böter, högre återvinningsavgifter, pant och olika design- och materialval?
* Vilket ansvar har e-handeln?

Norman Karsch från Tysk-Svenska Handelskammaren informerar på webinariet.

Talare på webinariet blir Norman Karsch, som arbetar på Tysk-Svenska Handelskammaren med rådgivning till svenska och tyska bolag med verksamhet inom EU. Han är utbildad skatterådgivare med inriktning mot beskattning, märkning och återvinning av förpackningar, elektriska produkter och batterier.

Webbinariet äger rum onsdag den 23 september 2020, kl 10.30 – 12.00. Deltagandet sker via en länk och är kostnadsfritt.
Info och anmälan HÄR

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Diageo testar pappersflaska tillverkad av PulPac på festival i Barcelona

I samarbete med PA Consulting, som är en del av Bottle Collective med PA och svenska PulPac, testar Diageo en Dry Molded Fiber-flaska som till nittio procent består av papper, med en tunn plastliner och en folieförsegling.
Diageo-to-trial-paper-Baileys-bottles

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1965

Packnews fyller 90 år i år. Vi gör lite nedslag i olika år och kan ibland konstatera att inte så mycket verkar ha hänt i branschen inom vissa områden.
Påsex

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}