Visutech Digital Academy - för varenda unge

PUBLICERAD: 17 oktober 2013
UPPDATERAD: 24 januari

 

Visutech bok - low
Visutech vill bidra till allas rätt till utbildning och utveckling. Därför har vi valt att koppla samman lanseringen av Jan-Olof Jungerstens nya bok ”Visioner & transmissioner. Tryckeri – en bransch i förändring” med en insamling till fördel för barns utbildning.
FN:s konvention om barns rättigheter innehåller bestämmelser om mänskliga rättigheter för barn. Unicef ser till att reglerna efterlevs för att barn ska kunna växa och överleva. I regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar gör Unicef sitt yttersta för att varenda unge ska få sina rättigheter tillgodosedda.
Du kan bidra genom att beställa boken utan kostnad! När du beställer kan du samtidigt lämna ett valfritt bidrag till Unicef. På så vis kan vi tillsammans bidra med resurser för att stärka barns förutsättningar för utbildning och en framtida utveckling.
Boken samlar tankar och information kring vad som kommer att ske. Men framför allt kanske det som INTE kommer att ske. Därav kallas boken även ”The NOT book”.  Boken berör tryckeriets utveckling från hantverk till kommunikationsleverantör i både fysisk och digital form och den enorma potential som där väntar.
– Så som världen ser ut idag, så måste vi alla bidra till barns utveckling och inte minst förutsättningarna för utbildning. Hjälp till självhjälp är för mig en bra väg till nya möjligheter att vända något negativt till framtida möjligheter. Jag hoppas därför att så många som möjligt beställer boken och väljer att lämna sitt bidrag till ett gott ändamål. Tveka inte att bidra till en ny och bättre situation för varje unge! kommenterar Jan-Olof Jungersten.

Läs vidare

Revolution säger Ishida om sin nya trågpackare

Första dagen på interpack avtäckte Ishida Europe en trågpackare som företaget hävdar bryter ny mark.
Ishida1

Snabbare och kraftfullare: ”Q-Line en milstolpe för Zünd”

Det har gått över ett decennium sedan Zünd lanserade sin tredje generation skärmaskin, G3. Nu kommer uppföljaren Q-Line som riktar sig framför allt till producenter av förpackningar och POS-material (Point of Sales), som både är snabbare och kraftfullare.
Zund-9-1024x683x

Malmöbaserade Rechon förberedda för nya utmaningar inom cartridgefyllning

Den nuvarande trenden mot mer cartridgefyllning är ett bra skäl för Rechon att fortsätta ett framgångsrikt samarbete med Syntegon.
Syntegon_Cartridgesx

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx