Viral succé för satirisk video om hur man väljer rätt förpackning...

PUBLICERAD: 20 november 2020
UPPDATERAD: 25 januari

Jimmy Rees video – där han spelar mot sig själv – om hur en ”förpackningsstrateg” bestämmer förpackningsform till olika livsmedelsprodukter är skrattframkallande och satirisk och har redan fått miljontals visningar!

Australiske komikern och TV-värden Jimmy Rees har producerat treminuters videon ”The Guy Who Decides Packaging”, som på rekordtid blivit en viral succé på sociala medier.

Jimmy Rees är välkänd i Australien som komiker, TV-värd och medgrundare till medieproduktionsbolaget Transported™. Han har också i flera år spela in korta, humoristiska videosnuttar om företeelser och ”fenomen” i människors dagliga liv.

En av hans senaste videos handlar alltså om hur ”branschen” väljer rätt förpackning till våra vanligaste livsmedel och en del andra produkter – och det är en satirisk och skrattframkallande (med en allvarlig underton) uppräkning av den djungel av förpackningslösningar och -varianter, som fyller våra hem och kylskåp – och hur ”godtyckligt” det kan tyckas att valet av förpackning går till…

Videon publicerades på Jimmy Rees Facebook-sida den 17 november och den hade efter tre dagar fått nästan 15.000 kommentarer och 2,9 miljoner visningar!

Du kan se videon HÄR! Vi lovar att du kommer att le och skratta igenkännande – men kanske också (speciellt om du sysslar med förpackningsstrategi) få dig en liten funderare…

P.S. I skrivande stund ser vi att Jimmy Rees publicerat uppföljaren ”The Guy Who Decides Packaging Part 2”, enligt samma koncept som första videon. Även del 2 ser ut att bli en viral succé – på bara några timmar nådde den över 110.000 visningar..!
Se del 2 HÄR!

 

Läs vidare

Sainsbury´s minskar plastanvändningen och får klagomål från kunderna

Vi är alla konsumenter och inte alltid lätta att hantera för varumärkesägarna. Det visar det här exemplet från Storbritannien.
sains

Plastpåseskatten blev en kul sak men är på allvar

När TV-programmet Svenska Nyheter hade nypremiär häromdagen fick den märkliga plastpåseskatten mycket utrymme.
messiah

Alpla Group gör ny investering i svenska Blue Ocean Closures

Svenska start-up-en Blue Ocean Closures, som utvecklar fiberbaserade skruvkorkar, får nu en andra investering från österrikiske delägaren Alpla Group
blue-alpla-utvald

Treform satsar på egen energi med stor solcellsanläggning

Förpackningsföretaget Treform i Landskrona kommer år 2023 att starta en solcellsanläggning som ska ge 200.000 kWh egenproducerad el.
treform-solcell-utvald

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432