Vattenbaserade utskrifter i storformat blir lönsammare

PUBLICERAD: 18 februari 2016
UPPDATERAD: 18 februari

Durst presenterar nya vattenbaserade utskriftsystem för lönsamma applikationer inom storformat. Durst banar väg inom traditionellt textiltryck med nya tekniska lösningar samt optimerar produktiviteten hos arkmatade UV skrivare genom automatisering.

Durst, -den industriella inkjet specialisten,  kommer under Fespa Digital i Amsterdam 8-11 mars att visa upp de senaste innovationerna och utveckling inom segmentet för storformats-utskrifter. Även i år är Durst huvudämne ”Durst Water Technology”, med presentationer av:

Rhotex 500 – den första 5-meters textilskrivare för färgsublimering på marknaden för sömlös och extra breda textil skyltar / tyg applikationer

Den nya WT skrivarklassen med Rho WT 250 HS för hållbara och luktfria reklamskyltar/banners.

I linje med Fespas textiltrend visar Durst upp Alpha 190, ett nytt utskriftssystem från Durst segment för traditionellt textiltryck. Alpha erbjuder pigmentbläck och automatisk förbehandling av material ”inline” för att skapa de bästa tekniska förutsättningar för att ge även storformats specialister en enkel väg mot produktion av hemtextil, kläder och möbelklädsel.

Automation är också den avgörande faktorn i Durst portfölj av UV skrivare för att ytterligare öka den totala effektiviteten systemet. Rho 1312 AF sätter nya standarder i detta sammanhang med automatiserad media- iläggning, registrering och avläggning.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

HP kommer till Drupa med tre nyckelord

Nyckelorden för HP på Drupa är automation, integration och hållbarhet, ord som de kommer att ta itu med via tre teknologier.
drupa24_hpx

Yngre vuxna mer intresserade av hållbara förpackningslösningar

Enligt plastförpackningsjätten ALPLA:s ”2024 Sustainability and Convenience in Packaging Survey”, prioriterar yngre shoppare (18-34 år) hållbara förpackningar till den grad att de är villiga att spendera mer, resa längre och göra andra extra ansträngningar för att säkerställa att deras inköp inkluderar miljövänliga vänlig förpackning.
alplax