Vattenbaserade utskrifter i storformat blir lönsammare

PUBLICERAD: 18 februari 2016
UPPDATERAD: 18 februari

Durst presenterar nya vattenbaserade utskriftsystem för lönsamma applikationer inom storformat. Durst banar väg inom traditionellt textiltryck med nya tekniska lösningar samt optimerar produktiviteten hos arkmatade UV skrivare genom automatisering.

Durst, -den industriella inkjet specialisten,  kommer under Fespa Digital i Amsterdam 8-11 mars att visa upp de senaste innovationerna och utveckling inom segmentet för storformats-utskrifter. Även i år är Durst huvudämne ”Durst Water Technology”, med presentationer av:

Rhotex 500 – den första 5-meters textilskrivare för färgsublimering på marknaden för sömlös och extra breda textil skyltar / tyg applikationer

Den nya WT skrivarklassen med Rho WT 250 HS för hållbara och luktfria reklamskyltar/banners.

I linje med Fespas textiltrend visar Durst upp Alpha 190, ett nytt utskriftssystem från Durst segment för traditionellt textiltryck. Alpha erbjuder pigmentbläck och automatisk förbehandling av material ”inline” för att skapa de bästa tekniska förutsättningar för att ge även storformats specialister en enkel väg mot produktion av hemtextil, kläder och möbelklädsel.

Automation är också den avgörande faktorn i Durst portfölj av UV skrivare för att ytterligare öka den totala effektiviteten systemet. Rho 1312 AF sätter nya standarder i detta sammanhang med automatiserad media- iläggning, registrering och avläggning.

Läs vidare

Intressant maskinell origamiteknik ger nya förpackningsstrukturer

Finlands tekniska forskningscenter VTT har i samarbete med Aalto-universitetet och finska industripartner utvecklat en ny teknik för att forma kartong i en unik kontinuerlig process för att skapa origami-inspirerade strukturer för fiberbaserade förpackningsmaterial.
Fold_e-com+cosmetics+packagingx

Så spar mejerijätten Arla trettiotvå ton plast om året

”Med kombinationen papper och plast sparar Arla 32 ton plast om året”. Det var rubriken i ett nyhetsinslag på Packnews.se under våren. Frågan var om kombinationen av material var ett bättre val än enbart plast? Vi uttryckte viss tveksamhet, men nu vet vi att det stämmer, efter ett samtal med Helge Steg, vd på Arta Plast, företaget som tillverkar FiberCup, förpackningslösningen som det handlar om.
Förpackningarx

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Senaste nytt

Stora Ensos nya megaanläggning för falskartong har startat produktionen

Stora Ensos nya linje för konsumentförpackningskartong vid Uleåborganläggningen i Finland har påbörjat produktionsupptrappningen. De första kundleveranserna väntas under andra kvartalet 2025.
Stora Ensox

Gaia Biomaterials hoppas på sambatakter i Brasilien via nya agent

Gaia Biomaterials som tillverkar ett kalkbaserat alternativ till plast, har utsett MFI Polymers till agent i Brasilien. Företaget leds av Mercia Fernandes som är doktor polymerteknik och är specialiserad på hållbara polymerlösningar.
Gaiax

Är det här greenwashing Lego?

Lego är inne i en period där man byter ut sina plastpåsar med klotsarna som ligger i en kartongförpackning. Man byter till papperspåsar av miljöskäl, men hur är det egentligen? I Holland har en miljökämpe testat papperspåsarna.
Lego1x

Herrljunga Musteri byter från plast till plast i förpackningar för ingefärashots

Herrljunga Musteri har lanserat sina ingefärashots i en alternativ förpackningslösning. Man har gått från de små PET-flaskorna till påsförpackningar. Det är följden av att retursystemet inte kan hantera flaskor med så låg volym som gäller för shotsen.
Herrljungax