Vattenbaserade utskrifter i storformat blir lönsammare

PUBLICERAD: 18 februari 2016
UPPDATERAD: 18 februari

Durst presenterar nya vattenbaserade utskriftsystem för lönsamma applikationer inom storformat. Durst banar väg inom traditionellt textiltryck med nya tekniska lösningar samt optimerar produktiviteten hos arkmatade UV skrivare genom automatisering.

Durst, -den industriella inkjet specialisten,  kommer under Fespa Digital i Amsterdam 8-11 mars att visa upp de senaste innovationerna och utveckling inom segmentet för storformats-utskrifter. Även i år är Durst huvudämne ”Durst Water Technology”, med presentationer av:

Rhotex 500 – den första 5-meters textilskrivare för färgsublimering på marknaden för sömlös och extra breda textil skyltar / tyg applikationer

Den nya WT skrivarklassen med Rho WT 250 HS för hållbara och luktfria reklamskyltar/banners.

I linje med Fespas textiltrend visar Durst upp Alpha 190, ett nytt utskriftssystem från Durst segment för traditionellt textiltryck. Alpha erbjuder pigmentbläck och automatisk förbehandling av material ”inline” för att skapa de bästa tekniska förutsättningar för att ge även storformats specialister en enkel väg mot produktion av hemtextil, kläder och möbelklädsel.

Automation är också den avgörande faktorn i Durst portfölj av UV skrivare för att ytterligare öka den totala effektiviteten systemet. Rho 1312 AF sätter nya standarder i detta sammanhang med automatiserad media- iläggning, registrering och avläggning.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006