Vattenbaserade utskrifter i storformat blir lönsammare

PUBLICERAD: 18 februari 2016
UPPDATERAD: 18 februari

Durst presenterar nya vattenbaserade utskriftsystem för lönsamma applikationer inom storformat. Durst banar väg inom traditionellt textiltryck med nya tekniska lösningar samt optimerar produktiviteten hos arkmatade UV skrivare genom automatisering.

Durst, -den industriella inkjet specialisten,  kommer under Fespa Digital i Amsterdam 8-11 mars att visa upp de senaste innovationerna och utveckling inom segmentet för storformats-utskrifter. Även i år är Durst huvudämne ”Durst Water Technology”, med presentationer av:

Rhotex 500 – den första 5-meters textilskrivare för färgsublimering på marknaden för sömlös och extra breda textil skyltar / tyg applikationer

Den nya WT skrivarklassen med Rho WT 250 HS för hållbara och luktfria reklamskyltar/banners.

I linje med Fespas textiltrend visar Durst upp Alpha 190, ett nytt utskriftssystem från Durst segment för traditionellt textiltryck. Alpha erbjuder pigmentbläck och automatisk förbehandling av material ”inline” för att skapa de bästa tekniska förutsättningar för att ge även storformats specialister en enkel väg mot produktion av hemtextil, kläder och möbelklädsel.

Automation är också den avgörande faktorn i Durst portfölj av UV skrivare för att ytterligare öka den totala effektiviteten systemet. Rho 1312 AF sätter nya standarder i detta sammanhang med automatiserad media- iläggning, registrering och avläggning.

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Här är de nominerade i Packnorth Award 2023

mirko-fabian-htm4OxeJaC0-unsplash

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx