Vann guld i Hong Kong Print Awards

PUBLICERAD: 9 januari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 Metsä neverending4_39116__web

En broschyr i form av en “never-ending box”, designad av Metsä Board Packaging Services, vann guld i Hong Kong Print Awards 2013. Metsä Board inspirerades av ett gammalt hälsningskort men ersatte plana sammanhängande ark med sammanhängande små lådor, och lade till budskap och grafik för att lyfta fram sina tjänster. Boxen trycktes av Safe Power i Hong Kong, och vid den högtidliga ceremonin tog de emot utmärkelsen i kategorin ‘Promotional Printing – Other.

-Vi är glada och stolta att vår broschyr vann en Gold Award, speciellt som vår design inte hade formen av en traditionell broschyr, säger Cyril Drouet, Technical Innovation Director hos Metsä Board Packaging Services, Shanghai.

-Vår never-ending box symboliserar gränslös kärlek eller glädje allt eftersom mottagaren bläddrar sig igenom de olika små lådorna och kommer tillbaka till början. Det är en perfekt metafor för vår kartongs livscykel, från planterade träd till kartong som blir förpackning och slutligen går till återvinning.

– Vi skapade konceptet genom att designa små lådor som sitter ihop istället för ett plant papper och använder den sista lådan i enheten som en behållare för visitkort eller för ett USB-minne. Till slut lade vi i ett fodral, som dels ger nyckeln till den komplicerade designstrukturen och dels visar tryckmöjligheterna på båda sidorna av Carta Elega 290 g/m2, som var materialet vi använde till boxen, säger Cyril Drouet.

Hong Kong Print Awards arrangerades för 25:e året av Graphic Arts Association of Hong Kong och är öppen för designers, tryckare, förlag och övriga företag inom grafisk industri.

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75. Affären gjordes på Drupa och installationen blir den första i Norden.
jetvranish

Nationell insamlingskris av plastförpackningar enligt Svensk Plaståtervinning

Vi har en allvarlig, nationell insamlingskris av plastförpackningar i Sverige säger Mattias Philipsson, vd på Svensk Plaståtervinning i ett pressmeddelande.
Foto: Peter Holgersson AB

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a