Vann guld i Hong Kong Print Awards

PUBLICERAD: 9 januari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 Metsä neverending4_39116__web

En broschyr i form av en “never-ending box”, designad av Metsä Board Packaging Services, vann guld i Hong Kong Print Awards 2013. Metsä Board inspirerades av ett gammalt hälsningskort men ersatte plana sammanhängande ark med sammanhängande små lådor, och lade till budskap och grafik för att lyfta fram sina tjänster. Boxen trycktes av Safe Power i Hong Kong, och vid den högtidliga ceremonin tog de emot utmärkelsen i kategorin ‘Promotional Printing – Other.

-Vi är glada och stolta att vår broschyr vann en Gold Award, speciellt som vår design inte hade formen av en traditionell broschyr, säger Cyril Drouet, Technical Innovation Director hos Metsä Board Packaging Services, Shanghai.

-Vår never-ending box symboliserar gränslös kärlek eller glädje allt eftersom mottagaren bläddrar sig igenom de olika små lådorna och kommer tillbaka till början. Det är en perfekt metafor för vår kartongs livscykel, från planterade träd till kartong som blir förpackning och slutligen går till återvinning.

– Vi skapade konceptet genom att designa små lådor som sitter ihop istället för ett plant papper och använder den sista lådan i enheten som en behållare för visitkort eller för ett USB-minne. Till slut lade vi i ett fodral, som dels ger nyckeln till den komplicerade designstrukturen och dels visar tryckmöjligheterna på båda sidorna av Carta Elega 290 g/m2, som var materialet vi använde till boxen, säger Cyril Drouet.

Hong Kong Print Awards arrangerades för 25:e året av Graphic Arts Association of Hong Kong och är öppen för designers, tryckare, förlag och övriga företag inom grafisk industri.

Läs vidare

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Senaste nytt

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Zoégas förpackningar anpassas för återvinning

Nestlé har anpassat hela Zoégas Professionals sortiment för återvinning.
z2

Orkla har överklagat förbudet mot Grummes förpackning

Orkla, som äger varumärket Grumme har nu överklagat Kemikalieinspektionens förbud mot deras nya förpackning.
Orklany

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006