Vann guld i Hong Kong Print Awards

PUBLICERAD: 9 januari 2014
UPPDATERAD: 24 januari

 Metsä neverending4_39116__web

En broschyr i form av en “never-ending box”, designad av Metsä Board Packaging Services, vann guld i Hong Kong Print Awards 2013. Metsä Board inspirerades av ett gammalt hälsningskort men ersatte plana sammanhängande ark med sammanhängande små lådor, och lade till budskap och grafik för att lyfta fram sina tjänster. Boxen trycktes av Safe Power i Hong Kong, och vid den högtidliga ceremonin tog de emot utmärkelsen i kategorin ‘Promotional Printing – Other.

-Vi är glada och stolta att vår broschyr vann en Gold Award, speciellt som vår design inte hade formen av en traditionell broschyr, säger Cyril Drouet, Technical Innovation Director hos Metsä Board Packaging Services, Shanghai.

-Vår never-ending box symboliserar gränslös kärlek eller glädje allt eftersom mottagaren bläddrar sig igenom de olika små lådorna och kommer tillbaka till början. Det är en perfekt metafor för vår kartongs livscykel, från planterade träd till kartong som blir förpackning och slutligen går till återvinning.

– Vi skapade konceptet genom att designa små lådor som sitter ihop istället för ett plant papper och använder den sista lådan i enheten som en behållare för visitkort eller för ett USB-minne. Till slut lade vi i ett fodral, som dels ger nyckeln till den komplicerade designstrukturen och dels visar tryckmöjligheterna på båda sidorna av Carta Elega 290 g/m2, som var materialet vi använde till boxen, säger Cyril Drouet.

Hong Kong Print Awards arrangerades för 25:e året av Graphic Arts Association of Hong Kong och är öppen för designers, tryckare, förlag och övriga företag inom grafisk industri.

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx