UV-skyddad IBC tank för farligt gods

PUBLICERAD: 16 februari 2016
UPPDATERAD: 24 januari

Denios UV-skyddad IBCFör säkra transporter av ljuskänsliga ämnen finns nu en IBC behållare, tillverkad av svart polyeten (HDPE). IBC tanken har en volym på 1000 liter och är UN-godkänd för transport på väg, järnväg och hav.

– Solens strålar kan förändra kvaliteten på ljuskänsliga kemikalier. Även kemiska reaktioner kan uppstå i kontakt med UV-strålar. Tack vare UV-skyddet i denna svartfärgade IBC tanken undviks risker orsakade av ljus, säger Linus Jacker, VD på Denios AB.

Den svarta IBC tanken står på en plastpall, utav PE, och är utrustad med ett extra transportskydd i form av en stabil stålrörsram. Påfyllningsöppningen är utrustad med skruvlock och både påfyllningsöppningen och avloppskranen är plomberbara.

IBC tanken är staplingsbar, maximalt 4 på höjden med en max.vikt på 4700 kg. Tack vare UV-skyddet kan kemikalieförvaringen ske även utomhus.

Som modernt och framgångsrikt företag har Denios sedan 30 år tillbaka satt nya standarder i Europa inom miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.

Professionell rådgivning, stor kunskap om lagar och en mångårig kompetens inom tillverkning och utveckling har gjort Denios marknadsledande inom spillskydd. Denios erbjuder sina kunder högkvalitativa produkter för globalt miljöskydd och säkerhet vid arbetsplatser.

Läs vidare

Robotmässan R24 i Odense gav en bred bild av möjligheterna med robotar

På den stora robotmässan i Odense, R24, nyligen, fick man en bred inblick i robotarnas möjligheter i modern produktion, till exempel inom förpacknings- och grafisk industri.
R24-01x

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

Hon tar över vd-stolen

Malin Jennerholm som har lång erfarenhet på ledande positioner inom livsmedelsbranschen blir ny vd på Svenska Retursystem efter årsskiftet.
Malin-Jennerholm-scaled

Mer återvunnen plast i stötdämpande produkter

Sealed Air implementerar mer återvunnen plast i sina förpackningslösningar. Tre nya uppblåsbara och stötdämpande filmer släpps för att skydda produkter vid förvaring och leveranser.
SealedAir_Fill-Air-RC

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx