Utsedd till global ledare i arbetet mot klimatförändringar

PUBLICERAD: 25 oktober 2016
UPPDATERAD: 24 januari

metsa-board-falskartong

Som en följd av åtgärder och strategier för att motverka klimatförändringar har Metsä Board utnämnts till en plats på Climate A List av CDP. Det innebär att Metsä Board är en global ledare i arbetet mot klimatförändringar. CDP är en internationell icke vinstdrivande organisation med syfte att främja hållbar ekonomi. Metsä Board är bland de 9 % företag i CDP:s program för klimatförändring som fått en plats på A-listan som bekräftelse på de vidtagna åtgärderna under fjolåret för att minska utsläpp och motverka klimatpåverkan.

– Att finnas på CDP:s Climate A List är en välkommen bekräftelse på vårt arbete. Genom att investera i bioenergi, liksom att utnyttja energi och råvaror ännu bättre, har våra utsläpp av fossil koldioxid minskat med 42 % sedan 2009. Under 2015 var mer än 80 % av vårt bränsle biobaserat. Vi söker kontinuerligt nya sätt att förbättra energieffektiviteten i våra produktionsenheter. Dessutom är vår kartong lättare, säker och återvinningsbar, vilket ger fördelar i hela värdekedjan för förpackningar, säger Mika Joukio, Koncernchef Metsä Board. .

Tusentals företag ingår årligen i CDP:s oberoende bedömning av inlämnade klimatredovisningar, vilka jämförs mot organisationens kriterier. A-listan, som upprättats på begäran av 817 investerare med tillgångar på 100 biljoner USD, upptar totalt 193 företag.

Metsä Board är en ledande tillverkare av falskartong och vit liner av färskfiber. De lätta kartongmaterialen har utvecklats för att passa perfekt för konsument-, butiks- och foodservice förpackningar. Den rena färskfibern som Metsä Board använder är en förnybar resurs med spårbart ursprung i de nordiska skogarna.

Metsä Boards globala försäljningsnätverk ger service till kunder över hela världen, inklusive varumärkesägare, konverterare och grossister. 2015 uppgick bolagets försäljning till 2,0 miljarder euro och antalet anställda var cirka 2 600. Metsä Board, en del av Metsä Group, är börsnoterat på Nasdaq i Helsingfors

Metsä Group vill gå före inom bioekonomi och använder förnybar vedråvara från ansvarsfullt brukade skogar. Metsä Group fokuserar på virkesanskaffning och skogstjänster, trävaruprodukter, pappersmassa, förpackningskartong av färskfiber, hygienpapper och matlagningspapper. Företagsgruppens omsättning uppgick till 5,0 miljarder euro 2015 och koncernen sysselsätter cirka 9 600 personer. Koncernen är verksam i cirka 30 länder. Metsä Groups moderbolag är Metsäliitto Osuuskunta, som ägs av cirka 116 000 finska skogsägare.

 

Läs vidare

Nescafé i refillpåse möter önskemål från EU

På de brittiska öarna introducerar nu Nescafé den första refillpåsen för snabbkaffe för Nescafé Gold Blend och Nescafé Original.
Nescafe_refill_pouch_feedx

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

EEA pekar på bioplastens roll som en väg mot cirkulär plast i Europa

Europeiska miljöbyrån (EEA) pekar i ett nyligen publicerat informationsdokument ut tre olika vägar som kan leda till ett mer cirkulärt, hållbart plastsystem. En av dem fokuserar på förnybara material, inklusive biobaserad plast.
Corn Sunset

Mikrokoppar i förpackningen förlänger livslängden på livsmedel

Kopparpartiklar i mikrostorlek i ett förpackningsmaterial förlänger ett livsmedels hållbarhet drastiskt.
11238_lifespancopperbasedfilm_742783

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620