Utsedd till global ledare i arbetet mot klimatförändringar

PUBLICERAD: 25 oktober 2016
UPPDATERAD: 24 januari

metsa-board-falskartong

Som en följd av åtgärder och strategier för att motverka klimatförändringar har Metsä Board utnämnts till en plats på Climate A List av CDP. Det innebär att Metsä Board är en global ledare i arbetet mot klimatförändringar. CDP är en internationell icke vinstdrivande organisation med syfte att främja hållbar ekonomi. Metsä Board är bland de 9 % företag i CDP:s program för klimatförändring som fått en plats på A-listan som bekräftelse på de vidtagna åtgärderna under fjolåret för att minska utsläpp och motverka klimatpåverkan.

– Att finnas på CDP:s Climate A List är en välkommen bekräftelse på vårt arbete. Genom att investera i bioenergi, liksom att utnyttja energi och råvaror ännu bättre, har våra utsläpp av fossil koldioxid minskat med 42 % sedan 2009. Under 2015 var mer än 80 % av vårt bränsle biobaserat. Vi söker kontinuerligt nya sätt att förbättra energieffektiviteten i våra produktionsenheter. Dessutom är vår kartong lättare, säker och återvinningsbar, vilket ger fördelar i hela värdekedjan för förpackningar, säger Mika Joukio, Koncernchef Metsä Board. .

Tusentals företag ingår årligen i CDP:s oberoende bedömning av inlämnade klimatredovisningar, vilka jämförs mot organisationens kriterier. A-listan, som upprättats på begäran av 817 investerare med tillgångar på 100 biljoner USD, upptar totalt 193 företag.

Metsä Board är en ledande tillverkare av falskartong och vit liner av färskfiber. De lätta kartongmaterialen har utvecklats för att passa perfekt för konsument-, butiks- och foodservice förpackningar. Den rena färskfibern som Metsä Board använder är en förnybar resurs med spårbart ursprung i de nordiska skogarna.

Metsä Boards globala försäljningsnätverk ger service till kunder över hela världen, inklusive varumärkesägare, konverterare och grossister. 2015 uppgick bolagets försäljning till 2,0 miljarder euro och antalet anställda var cirka 2 600. Metsä Board, en del av Metsä Group, är börsnoterat på Nasdaq i Helsingfors

Metsä Group vill gå före inom bioekonomi och använder förnybar vedråvara från ansvarsfullt brukade skogar. Metsä Group fokuserar på virkesanskaffning och skogstjänster, trävaruprodukter, pappersmassa, förpackningskartong av färskfiber, hygienpapper och matlagningspapper. Företagsgruppens omsättning uppgick till 5,0 miljarder euro 2015 och koncernen sysselsätter cirka 9 600 personer. Koncernen är verksam i cirka 30 länder. Metsä Groups moderbolag är Metsäliitto Osuuskunta, som ägs av cirka 116 000 finska skogsägare.

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Återanvändbara biobaserade muggar från Sulapac hos Burger King

Restel, ett finskt restaurang- och cateringföretag, startar en pilot med återanvändbara dryckesmuggar gjorda av biobaserat och återvinningsbart Sulapacmaterial i utvalda restauranger, inklusive två Burger King restauranger.
Sulapac-spring-24-12327-Edit-6924x4616-ORIGINAL-Jenni-Kohox

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x