Utökad svensk samlingsmonter på FachPack 2018 i Nürnberg

PUBLICERAD: 15 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Utkast till hur den svenska samlingspaviljongen ska se ut på FachPack 2018 i Nürnberg.

När förpackningsmässan FachPack 2018 arrangeras i Nürnberg i september kommer det att finnas en speciell samlingsmonter med svenska företag och utställare. Den svenska samlingsmontern arrangeras av Mässgruppen AB och med stöd av mässans svenska representant Trade Fair Agency AB. Arrangemanget är utformat, så att det ska bli enkelt för svenska aktörer att i ett gemensamt sammanhang presentera allt vad svensk innovation inom förpackningsbranschen har att erbjuda.

Under FachPack 2016 deltog fyra svenska företag i samlingsmontern och inför 2018 års mässa väntas deltagandet öka till omkring 10-12 utställande företag. Den svenska paviljongen kommer att vara belägen i hall 7A.

”Att ställa ut i den svenska samlingsmontern är ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att profilera sig på den europeiska marknaden genom att utmärka sig i ett svenskt sammanhang”, säger Christer Andersson på Mässgruppen AB.

Inför 2018 lanserar FachPack sitt nya motto ”Tomorrow begins when you create it” vilket visar på mässans nya, fräscha identitet med ett tydligare fokus på innovation. Den medföljande nya grupperingen av produkter på mässan gör det ännu enklare än tidigare att hitta det man söker på mässgolvet.

FachPack förväntas samla över 1.500 utställare från hela förpackningskedjan i 12 hallar och locka över 40.000 fackbesökare från bland annat livsmedels-, läkemedels-, kosmetik- och bilindustrin, vilka kommer för att se det senaste inom förpackningsteknik. Under 2018 kommer fokus bland annat riktas mot Industry 4.0 inom förpackningsindustrin, med både de fördelar och utmaningar som digitaliseringen och Industrial Internet of Things (IIoT) för med sig. 

FachPack 2018 äger rum den 25-27 september 2018 på Nürnberg Messe i Nürnberg, Tyskland.

Mer info om den svenska samling paviljongen kan fås via mail till Mässgruppen AB.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x