UPM Raflatac omorganiserar och flyttar sitt huvudkontor

PUBLICERAD: 6 september 2016
UPPDATERAD: 25 januari

Antti Jääskeläinen tillträdde som ny VD i juli och nu inför han en helt ny global verksamhetsmodell hos UPM Raflatac.

Finska etikettmaterialproducenten UPM Raflatac inför en ny global verksamhetsmodell och flyttar huvudkontoret från Tammerfors till Helsingfors.
Den nya organisationen består av tre strategiska affärsenheter (SBU – Strategic Business Units) och tre marknadsregioner .
De strategiska affärsenheterna ansvarar för produktutbud och tillverkningen globalt, medan marknadsregionerna blir ansvariga för kundgränssnittet och service.

Samtidigt har man beslutat att flytta UPM Raflatacs huvudkontor från Tammerfors till UPM:s Biofore House i Helsingfors.

UPM Raflatac har ny VD sedan 1 juli i år, då Antti Jääskeläinen efterträdde Tapio Kolunsarka (läs HÄR) och den omfattande omorganisationen får ses som den nya verkställande direktörens sätt att forma verksamheten.

Den nya organisationen kommer att gälla från den 1 oktober i år och så här kommer UPM Raflatacs ledningsgrupp då att se ut under VD Antti Jääskeläinen:

Mauri Suomela blir Senior Vice President för strategiska affärsenheten ”Paper Laminates”.
Mark Pollard blir Senior Vice President för strategiska affärsenheten ”Films” och har dessutom fått ansvaret att leda marknadsregionen ”Americas”.
Jussi Oksanen blir Senior Vice President för strategiska affärsenheten ”Specials” .

Ansvariga för marknadsregionerna APAC (Asien-Pacific) och EMEIA (Europa-Mellanöstern-Indien-Afrika) kommer att utnämnas senare.

Vidare har Minna Katila utnämnts till Vice President för ”Human Resources” och Ulla-Riitta Unkuri har utnämnts till Vice President för ”Stakeholder Relations”.

Timo Kekki, Vice President för “Business Control & Strategy”, Mikko Kari, Vice President för “Global Operations & Supply Chain” och Jan-Erik Forsström, Vice President för “R&D” fortsätter i sina nuvarande befattningar.

”UPM Raflatac har en bra konkurrenssituation och efterfrågan på etikettmaterialet fortsätter att växa. Vår nya verksamhetsmodellen klargör vårt globala produkt- och marknadsansvar och ger oss möjlighet att ytterligare förbättra våra prestanda och tillvarata tillväxtmöjligheter”, säger nye VD:n Antti Jääskeläinen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x