Uhlmann Nordiska ny agent för tysk maskintillverkare

PUBLICERAD: 1 september 2015
UPPDATERAD: 25 januari

Tyska Glatt GmbH tillverkar maskiner för läkemedelsproduktion och inpackning.

Uhlmann Nordiska AB, som är ett helägt dotterbolag till tyska Uhlmann Pac-Systeme, blir från 1 oktober ny nordisk agent för tyska företaget Glatt GmbH. Agenturen avser försäljning och service av Glatts process- och maskinprogram för läkemedelsproduktion.

Glatt GmbH ingår i alliansen Excellence United som består av fem familjeägda tyska bolag, vilka tillverkar process- och förpackningsmaskiner till läkemedelsindustrin.

Förutom Uhlmann Nordiskas moderbolag Uhlmann Pac-Systeme så representerar Uhlmann Nordiska även Bausch+Ströbel, Harro Höfliger och Glatt.

Uhlmann Nordiska har försäljningskontor i Göteborg, varifrån även företagets servicetekniker utgår. Företaget har tio anställda samt dessutom två agenter med ansvar för Finland och de baltiska staterna.

Avtalet med Glatt GmbH gäller för hela Norden, dvs. Danmark, Norge, Sverige, Finland och Island.
 
Mats Lundin och Mats Jirblom kommer att vara försäljningsansvariga.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Packnews fyller 90 år - vi ser tillbaka på 1974

Tidningen Packnews (tidigare nord emballage) fyller i år 90 år. Kanske är det världens äldsta förpackningstidning. Redaktionen har sedan ett par år bläddrat i tidningar från åren som gått och publicerat lite smått och gott och vi kommer att publicera en del av detta här.
Lättx

Metsä Board moderniserar Simpele kartongbruk

Metsä Board har fattat ett investeringsbeslut att förnya falskartongmaskinen i Simpele i Finland, vilket kommer att förbättra kvaliteten på falskartong och öka produktionseffektiviteten.
Metsä Board Simpele_winterx

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Ny monofilm av PE för frysförpackningar

Bonduelle, ExxonMobil och Constantia Drukpol har tillsammans utvecklat en monofilm av polyeten som klarar de tuffa kraven på frysförpackningar.
Bonduelle-achieves-6-years-with-no-lost-time-incidents-with-Alchemy