Tubkorkar med marmoreffekt

PUBLICERAD: 4 april 2017
UPPDATERAD: 24 januari
Nya tubförslutningar med marmorkänsla från RPC Zeller.

Tyska plastföretaget RPC Zeller Plastik Zell har utvecklat tubförslutningar med individuella marmoreffekter till kosmetikabranschen.

Den marmorliknande ytan på tubkorkarna som går under namnet ”Supersoft” och tillverkas genom att plastgranulat tillsätts med diverse olika utvalda färger under formsprutningsprocessen. Fördelningen av granulaten sker slumpmässigt i masterbatchen. Olika smälttider för granulaten gör att unika marmormönster framträder. Därmed får varje förslutningskork ett eget utseende. Marmoreffekten trots de olika färgblandningarna, ger en  igenkännigsfaktor till hela produktsortimentet.

– Upp till sju olika färger kan blandas på detta sätt och det ger stora möjligheter att ge en personlig differentiering åt kundens varumärke”, säger Julia Hartwig, försäljningschef på RPC Zeller Plastik Zell.

Läs vidare

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx

Bioplastproduktionen väntas växa med sjutton procent kommande fem år

En aktuell marknadsstudie förutspår en årlig tillväxt på 17 procent för biobaserade polymerer mellan år 2023 och år 2028.
csr

Notpla och Duni Group lanserar sjögräsbelagda livsmedelsförpackningar

Grundat i ett gemensamt fokus på hållbarhet och innovation, ingår Duni Group och det brittiska företaget Notpla ett nytt samarbete. Som ett första steg av samarbetet lanserar Duni Group en ny plastfri matförpackning med en unik sjögräsbeläggning
alga 1x

Mikroalger kan användas för tillverkning av bioplast

En forskare i Umeå visar att nordiska mikroalger som odlas i avloppsvatten kan användas för att producera PHB, en nedbrytbar bioplast.
20200131_115251

Senaste nytt

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx

Peter Jhaveri ny styrelseordförande för Returpack

Peter Jhaveri är ny styrelseordförande för Returpack som gjort en egen intervju med honom. Här är ett utdrag ur den.
jhaveri

Metsä Boards falskartongmaskin är nu störst i Europa

Metsä Board, en del av Metsä Group, invigde sin uppgraderade falskartongmaskin i Husum, Sverige, den 11 april.
Ribbon has been cutx

kp lanserar livsmedelstråg av etthundra procent återvunnet material

Klöckner Pentaplast (kp) har lanserat de första livsmedelstrågen bestående av etthundra procent återvunnen PET (rPET) som uteslutande kommer från tråg.
KP trayx