Trioplast-koncernen säljs till riskkapitalbolaget Altor

PUBLICERAD: 3 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är glada över att få Altor som ny huvudägare”, säger Andreas Malmberg, VD och koncernchef på Trioplast. (Bild Trioplast)

Svenska plastfilmskoncernen Trioplast Industrier AB i Smålandsstenar förvärvas av riskkapitalbolaget Altor. Det skriver Trioplast i ett pressmeddelande. Säljare är Bo Larsson, som är ensamägare till Trioplast.

Trioplast grundades 1965 i Smålandsstenar av Vilhelm Larsson. Sedan 1984 har bolaget ägts av Vilhelms son, Bo Larsson, som har utvecklat Trioplast till en ledande aktör i Europa genom utveckling av innovativa och miljövänliga plastfilmsprodukter.

Trioplast omsätter 4.3 miljarder kronor och har ca 1.000 anställda. Bolaget har huvudkontor i Smålandsstenar, produktion i Sverige, Danmark och Frankrike och säljer sina produkter på en global marknad.

”Vi är glada över att få Altor som ny huvudägare. Altor har ett långsiktigt perspektiv och vi har en gemensam syn på hur vi kan utveckla Trioplast till en ännu starkare partner till våra många viktiga kunder”, säger Andreas Malmberg, VD och koncernchef på Trioplast. 

”Vi är stolta över att bli ägare till en svensk industriklenod som Trioplast. Vi är imponerade av bolaget, dess ledning och personal och ser fram emot att utveckla bolaget vidare. Vi tror att det finns stor potential inom de många högteknologiska produktsegment, där bolaget är verksamt och kommer att fortsätta att investera i ny teknik för att framställa miljövänlig plast”, säger Bengt Maunsbach, partner på Altor.

Transaktionen är villkorad av konkurrensmyndigheternas godkännande och planeras att genomföras under maj månad. Altor och nyckelpersoner i ledningen kommer efter transaktionen att äga 100% av aktierna. Inga uppgiftyer om köpesumma eller andra ekonomiska villkor har offentliggjorts.

”Vi välkomnar Trioplast till Altor-portföljen. Altor har en lång historia av att förvärva välskötta familjebolag och utveckla dem vidare som till exempel Piab, Dustin och Byggmax. Vi tror Trioplast har stor potential att fortsätta att utvecklas mycket positivt”, säger Harald Mix, grundare av Altor. 

I Trioplast ingår ett flertal dotterbolag inom affärsområden som inbegriper produkter inom sträckfilm, industrifilm, hygienfilm och bärkassar. Kartongkonverteraren Ekmans i Jönköping har tidigare också ingått i Trioplast-koncernen, men såldes för ett och ett halvt år sedan till danska Schur International a/s (Läs HÄR)

 

 

Senaste nytt

Ny lack för BOPE-film gör materialet bättre för påstillverkning

Filmer av BOPE, biaxiellt orienterad polyeten, är kända för sin höga återvinningsbarhet, men deras begränsade temperaturbeständighet har hittills varit ett hinder för bredare industriella tillämpningar. Nu har hubergroup hittat en lösning som gör filmen betydligt värmetåligare.
HUB_Plastic-Bond-K1x

Ny teknik för biobaserad cellplast möjliggör cirkularitet för ett omtalat material

TotalEnergies Corbion och Useon har ingått ett strategiskt partnerskap för att främja utvecklingen och global kommersialisering av EPLA-formade produkter – en ny generation av hållbara, högpresterande skummaterial tillverkade av PLA, ett av de mest använda bioplastmaterialen.
epla-bottle-base-made-by-useon-with-luminy-plax

Blue Ocean Closures nominerat till innovationspris av Svenska institutet

Innovationspriset Pioneer Prize – Honouring the beauty of Swedish innovation uppmärksammar små och medelstora svenska företag som skapat banbrytande innovationer kopplade till den gröna omställningen. Bakom initiativet står Svenska institutet i samarbete med Business Sweden. Ett av de nominerade företagen är Blue Ocean Closures
no3_Lars_Sandberg_BlueOceanClosures_Combo

Konsumentförpackningar av plast blir filament för 3D-printing

Mängden plastavfall i de tyska hushållen har tredubblats under de senaste 30 åren, varav en stor del kommer från förpackningar. Tyska forskare har nu framgångsrikt lyckats omvandla plasten till filament för 3D-printing.
Fraunhofer-1-1024x683x

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX