Trioplast-koncernen säljs till riskkapitalbolaget Altor

PUBLICERAD: 3 april 2018
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är glada över att få Altor som ny huvudägare”, säger Andreas Malmberg, VD och koncernchef på Trioplast. (Bild Trioplast)

Svenska plastfilmskoncernen Trioplast Industrier AB i Smålandsstenar förvärvas av riskkapitalbolaget Altor. Det skriver Trioplast i ett pressmeddelande. Säljare är Bo Larsson, som är ensamägare till Trioplast.

Trioplast grundades 1965 i Smålandsstenar av Vilhelm Larsson. Sedan 1984 har bolaget ägts av Vilhelms son, Bo Larsson, som har utvecklat Trioplast till en ledande aktör i Europa genom utveckling av innovativa och miljövänliga plastfilmsprodukter.

Trioplast omsätter 4.3 miljarder kronor och har ca 1.000 anställda. Bolaget har huvudkontor i Smålandsstenar, produktion i Sverige, Danmark och Frankrike och säljer sina produkter på en global marknad.

”Vi är glada över att få Altor som ny huvudägare. Altor har ett långsiktigt perspektiv och vi har en gemensam syn på hur vi kan utveckla Trioplast till en ännu starkare partner till våra många viktiga kunder”, säger Andreas Malmberg, VD och koncernchef på Trioplast. 

”Vi är stolta över att bli ägare till en svensk industriklenod som Trioplast. Vi är imponerade av bolaget, dess ledning och personal och ser fram emot att utveckla bolaget vidare. Vi tror att det finns stor potential inom de många högteknologiska produktsegment, där bolaget är verksamt och kommer att fortsätta att investera i ny teknik för att framställa miljövänlig plast”, säger Bengt Maunsbach, partner på Altor.

Transaktionen är villkorad av konkurrensmyndigheternas godkännande och planeras att genomföras under maj månad. Altor och nyckelpersoner i ledningen kommer efter transaktionen att äga 100% av aktierna. Inga uppgiftyer om köpesumma eller andra ekonomiska villkor har offentliggjorts.

”Vi välkomnar Trioplast till Altor-portföljen. Altor har en lång historia av att förvärva välskötta familjebolag och utveckla dem vidare som till exempel Piab, Dustin och Byggmax. Vi tror Trioplast har stor potential att fortsätta att utvecklas mycket positivt”, säger Harald Mix, grundare av Altor. 

I Trioplast ingår ett flertal dotterbolag inom affärsområden som inbegriper produkter inom sträckfilm, industrifilm, hygienfilm och bärkassar. Kartongkonverteraren Ekmans i Jönköping har tidigare också ingått i Trioplast-koncernen, men såldes för ett och ett halvt år sedan till danska Schur International a/s (Läs HÄR)

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

AI ger Amazon effektivare förpackningar

Amazon har utvecklat ett artificiellt intelligens (AI)-system med namnet Package Decision Engine, som förändrar hur produkter paketeras och levereras över hela världen. Systemet minskar skadorna på transporterade produkter och förbrukningen av förpackningsmaterial.
amazonx

Bryggerinäringen visar signifikanta minskningar i klimatpåverkan från sina förpackningar

Svenska bryggerier fortsätter att minska sitt klimatavtryck i så gott som alla förpackningsslag. Det visar den senaste livscykelanalysen (LCA) av dryckesförpackning från branschorganisationen Sveriges Bryggerier.
framsida

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx