Treform förstärker med förvärv

PUBLICERAD: 5 november 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Thomas Olsson, vd på Treform och Pacportalens vd och ägare Stefan Meltzer.

Treform Packaging AB i Landskrona riktar sig mot den nordiska marknaden med sin tillverkning av termoformade förpackningar. Nu växer företaget med ännu ett förvärv för i år när de köper upp en förpackningsgrossist i Helsingborg.

Helsingborgsbaserade förpackningsgrossisten Pacportalen blir en del av Treform Packaging, en tillverkare av termoformade förpackningar för livsmedel och industri. Även Pacportalens vd:n och ägare Stefan Meltzer följer med i affären. Det nya förvärvet kommer enligt Treform att leda till en starkare säljkår och att kunder får tillgång till ett brett standardsortiment av förpackningslösningar, bland annat Pacportalens produkter.

Kundunika lösningar

Landskronaföretaget Treform har genom alla år varit specialiserade på  framtagning av kundunika lösningar och on- demand-tillverkning. Något lagerfört standardsortiment har inte funnits tidigare.

Kontakt av en slump

Thomas Olsson, vd på Treform, berättar i ett pressmeddelande hur han av en slump fick kontakt med Pacportalens Stefan Meltzer.

– Det var under arbetet med omställning av produktionen för att tillverka skyddsutrustning till sjukvården i coronapandemins inledning som vi fick kontakt. Vi kände båda två i stort sett omedelbart att Stefan skulle passa perfekt på Treform och att vi skulle kunna hjälpa varandra att ta nästa steg i våra respektive företag.

Vinst för båda parter

Pacportalen är ett företag inom förpackningslösningar och emballage till främst kött- och fiskindustrin. Stefan Meltzer beskriver affären som en ömsevinst för båda parter.

– För Pacportalens kunder kommer det att vara business as usual, men med den trevliga bonusen att de nu får direkt tillgång till fler, spännande materialval och unika förpackningslösningar.

Tidigare i år genomförde Treform Packaging köpet av JiHå Plast AB.

 

 

Läs vidare

Sealed Air ser strategiskt skifte i förpackningsutveckling

Livsmedelsbranschens dagligvaruhandlare i Europa har svängt om i synen på hur förpackningar kan bli miljövänligare. Det menar Stephanie Poole, senior affärsutvecklare på Sealed Air. Hon pekar ut fyra områden hon ser har anammats i branschen för att förbättra förpackningens prestanda och för att minska avfall och koldioxidutsläpp.
Steph-Poole-hires

DS Smith storsatsar i Värnamo

DS Smith fortsätter satsningen i Sverige. Under 2023 investerar man i en helt ny fabrik. Affärsområde Packaging Service har idag två fabriker - i Värnamo och Mariestad. Nu samlar man detta i en modern fabriksanläggning på 17 500 kvadratmeter på området Bredasten i Värnamo.
Ds-smith-2

Analys: Så blir pappersmarknaden 2023

Fjolåret präglades av stor turbulens på pappersmarknaden och flera tillverkare har aviserat att de ställer om till förpackningsproduktion. IGEPA:s försäljningschef Flemming Friche ger sin analys om situationen på pappersmarknaden. Vad händer med priserna år 2023?
LesseboPaper_01

Svenska vinnare i Worldstar

Den globala förpackningstävlingen Worldstar är avgjord och i 2023 års upplaga kammade tre svenska företag hem priser.
Worldstar-kollage

Senaste nytt

Johan Nellbeck lämnar Holmen Iggesund i samband med omorganisation

Holmens styrelse har idag beslutat att samla koncernens kartong- och pappersverksamhet i ett nytt samlat affärsområde, Holmen Kartong & Papper. I samband med detta kommer Holmen Iggesunds vd, Johan Nellbeck, att lämna företaget.
igge-johan2-utvaldx

CCL Industries öppnar ny sleevetillverkning

CCL Industries som tillverkar specialetiketter, säkerhets- och förpackningslösningar, har officiellt öppnat sin nya etiketthub i Dornbirn, Österrike, och slutfört flytten från tyska Hohenems.
CCL-Dornbirn_27_by_Marcel_Hagen-studio22-768x512x

Nordvalls Etikett ingår partnerskap med utländska producenter

Nordvalls Etikett AB har slutit ett samarbetsavtal med holländska Geostick och franska Stratus Packaging. Bakgrunden till samarbetet är att bibehålla och stärka gemensamma marknadsandelar på en kraftigt konkurrensutsatt marknad.
Vid frågor om bilden, skriv till: christian.andersson@apeloga.se

Majoritet av konsumenter prioriterar inte återanvändbara förpackningar

Det globala konsultföretaget PA Consulting (PA), med basen i Storbritannien, genomförde nyligen en enkät bland fyratusen konsumenter i Storbritannien och USA. Den avslöjade nya insikter om konsumenternas attityder till förpackningar i snabbrestaurangsbranschen.
Reusable cup