Totaleffektivitet inom livsmedels- och förpackningsprocesser

PUBLICERAD: 6 oktober 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Flexlink Scanpack

FlexLink visar hur tillverkare inom livsmedels- och förpackningsindustrin tar konsument- och varumärkesskydd ner till fabriksgolvet samtidigt som kostnaderna minskar på Scanpack, 20-23e oktober.

Kraven på att kontinuerligt reducera produktionskostnaderna, att korta tiden för introduktion av nya produkter samt att hantera varierande volymer är typiska krav inom den konkurrensutsatta livsmedelsindustrin. Förutom dessa ligger konsumentskydd, en god och säker arbetsmiljö samt varumärkesskydd på toppen av agendan för varumärkesägare och producenter.

På Scanpack visar FlexLink upp lösningar och know-how från bröd, ost och mejeriindustrierna. Med en unik kombination av lösningar för effektiv produktion, den nya hygieniskt konstruerade lamellbandtransportören och raffinerade funktioner visar FlexLink hur kraven från konsumenter och tillverkare möts på fabriksgolvet.

Besökarna kommer att se den nya generationen av hygieniskt konstruerade lamellbandtransportörer som kallas WLXH, där H står för hygienisk. Den är konstruerad för processer där mat är i direktkontakt med utrustningen och lyfter nivån på hygien och effektivitet i produktionen. Konstruktionen följer EHEDG-riktlinjerna för hygienisk design och förenklar genomförandet av riskkontroller enligt HACCP.

Förutsättningarna för ett gott konsumentskydd och produkternas hållbarhetstid sätts redan i produkten och i produktionen. FlexLinks lösningar är konstruerade för enkel rengöring, kort torktid och konsistent resultat. Med integrerade rengöringsfunktioner (CIP, cleaning-in-place) blir rengöringsprocesserna ännu enklare och rengöringen kan göras ofta, och med ett minimum av bemanning.

Förutom detta kommer besökarna att bli presenterade FlexLinks kompletta erbjudande av transportörplattformar avpassade för förpackningsprocesserna ner till end-of-line.

FlexLink erbjuder nyckelfärdiga lösningar med bland annat förstudier, lösningsdesign, layouter, integration och eftermarknadstjänster. Tillverkare som kräver effektiva helhetslösningar kommer att få ta del av 3D-flödessimuleringar som används för att kunna verifiera lösningens design och kapacitet på ett tidigt skede i processen.

– Våra kunder inom livsmedelsindustrin ger oss start feedback och uttrycker sin tillfreddställelse med att våra produkter och lösningar effektivitet och renlighet i produktion. Vi ser fram att möta industrin på Scanpack, kommenterar Mattias Byström, VD på FlexLink.

Läs vidare

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620

Berry och Tine introducerar förpackningar med återvunnen PP

Förpackningar av polypropen från Berry Superfos med 50 procent återvunnet material hjälper norska Tine att uppnå sin hållbarhetsstrategi.
Berry TINE PCRx

Smart och stark robotserie minskar koldioxidavtrycket

KR Fortec ultra-serien är en nyhet från KUKA, robotar med dubbla länkarmar, som klarar höga vikter utan att själv blir tunga.
FORTECKUKA

Investeringar i maskiner drivs av ökad konsumtion av förpackade livsmedel

Ökade efterfrågan på förpackade livsmedel ger ökade maskininvesteringar säger en prognos fram till år 2026.
glada påsar

Senaste nytt

Lanserar digitalpress för flexibla förpackningar

Den ska vara 30 procent snabbare och ha 45 procent högre produktivitet än sin föregångare, nya digitalpressen HP Indigo 200K, som enligt tillverkaren ska ge förpackningsindustrin ett ytterligare incitament att gå över till digitaltryck.
C0125.00_04_18_05.Still006

Sverige samlar in fler plastförpackningar enligt FTI

Vi blir allt bättre på att samla in förpackningar i Sverige. Sedan år 2018 har mängden ökat med femton procent. Inte minst är det plastförpackningar som vi hanterar bättre.
FTI pressbild

Världens största kraftlinermaskin startad hos SCA Obbola

Världens största maskin för tillverkning av kraftliner har nu tagits i drift hos SCA i västerbottniska Obbola, utanför Umeå.
_MG_

Ny serie trågpackare från Multivac premiärvisas på interpack

De nya trågpackarna från Multivac i TX6-serien är ett komplement i TX-serien som lanserades år 2019 med den helautomatiska TX 710.
TX 620