Totaleffektivitet inom livsmedels- och förpackningsprocesser

PUBLICERAD: 6 oktober 2015
UPPDATERAD: 24 januari

Flexlink Scanpack

FlexLink visar hur tillverkare inom livsmedels- och förpackningsindustrin tar konsument- och varumärkesskydd ner till fabriksgolvet samtidigt som kostnaderna minskar på Scanpack, 20-23e oktober.

Kraven på att kontinuerligt reducera produktionskostnaderna, att korta tiden för introduktion av nya produkter samt att hantera varierande volymer är typiska krav inom den konkurrensutsatta livsmedelsindustrin. Förutom dessa ligger konsumentskydd, en god och säker arbetsmiljö samt varumärkesskydd på toppen av agendan för varumärkesägare och producenter.

På Scanpack visar FlexLink upp lösningar och know-how från bröd, ost och mejeriindustrierna. Med en unik kombination av lösningar för effektiv produktion, den nya hygieniskt konstruerade lamellbandtransportören och raffinerade funktioner visar FlexLink hur kraven från konsumenter och tillverkare möts på fabriksgolvet.

Besökarna kommer att se den nya generationen av hygieniskt konstruerade lamellbandtransportörer som kallas WLXH, där H står för hygienisk. Den är konstruerad för processer där mat är i direktkontakt med utrustningen och lyfter nivån på hygien och effektivitet i produktionen. Konstruktionen följer EHEDG-riktlinjerna för hygienisk design och förenklar genomförandet av riskkontroller enligt HACCP.

Förutsättningarna för ett gott konsumentskydd och produkternas hållbarhetstid sätts redan i produkten och i produktionen. FlexLinks lösningar är konstruerade för enkel rengöring, kort torktid och konsistent resultat. Med integrerade rengöringsfunktioner (CIP, cleaning-in-place) blir rengöringsprocesserna ännu enklare och rengöringen kan göras ofta, och med ett minimum av bemanning.

Förutom detta kommer besökarna att bli presenterade FlexLinks kompletta erbjudande av transportörplattformar avpassade för förpackningsprocesserna ner till end-of-line.

FlexLink erbjuder nyckelfärdiga lösningar med bland annat förstudier, lösningsdesign, layouter, integration och eftermarknadstjänster. Tillverkare som kräver effektiva helhetslösningar kommer att få ta del av 3D-flödessimuleringar som används för att kunna verifiera lösningens design och kapacitet på ett tidigt skede i processen.

– Våra kunder inom livsmedelsindustrin ger oss start feedback och uttrycker sin tillfreddställelse med att våra produkter och lösningar effektivitet och renlighet i produktion. Vi ser fram att möta industrin på Scanpack, kommenterar Mattias Byström, VD på FlexLink.

Läs vidare

Enkelt att uppskatta friktionskoefficienten med nytt verktyg

Ett nytt verktyg ger förpackningsmaskinoperatörer och andra ett snabbt sätt att uppskatta friktionskoefficienten (COF) hos förpackningsfilmer. Detta är användbart om en förpackningsmaskin kräver en folie med en specifik friktionskoefficient för att fungera optimalt.
COF_indicator_Tentoma

Besparingar på flera plan med automatisk packning av e-handelsförpackningar

Den finska logistiktjänsteleverantören Inex Partners Oy har samarbetat med SEE (tidigare Sealed Air) för att förbättra förpackningsautomatiseringen.
SEE I-Packx

Ny pappersbaserad bottenfilmslösning från SEE

SEE har utvecklat en ny pappersbaserad bottenbana för att hjälpa livsmedelsproducenter och butikskedjor att minska plastanvändningen.
SEE Barrier_Formable_Paper_Kraft_Hot Smoked Salmon Fillets.png-Large-JPEGx

Allt fler robotar automatiserar skärborden

På den nyligen avslutade Fespamässan i Amsterdam visade det schweiziska företaget Zünd både nuvarande och framtida skärbordslösningar där robotar spelar en viktig roll.
zund-fespa_01

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x