Toppbetyg till Stora Enso för bolagets klimatpolicy

PUBLICERAD: 22 januari 2019
UPPDATERAD: 25 januari

”Vi är stolta över erkännandet från CDP”, säger Stora Ensos hållbarhetschef Noel Morrin. (Bild Stora Enso)

Stora Enso har fått toppbetyg för sin bekämpning av global uppvärmning av den internationella ideella organisationen CDP, som verkar för att skapa en hållbar global ekonomi. CDP har inkluderat Stora Enso i sin senaste Climate A List för 2018, som listar de globala företag som är ledande när det gäller klimatåtgärder.

”Vi är stolta över det här erkännandet av vår långsiktiga satsning för att minska våra utsläpp. I över ett decennium har vi arbetat aktivt för att minska energiintensiteten i vår verksamhet och vårt beroende av fossila bränslen. I december 2017 blev Stora Enso det första skogsbolaget att sätta upp ambitiösa vetenskapligt baserade klimatmål för att minska utsläppen av växthusgaser i hela värdekedjan”, säger Stora Ensos hållbarhetschef Noel Morrin.

Stora Enso har även undertecknat ett kreditfacilitetsavtal där en del baseras på koncernens förmåga att minska utsläppen av växthusgaser. Resultatet rapporteras i Stora Ensos års- och kvartalsrapporter. Stora Enso har dessutom utarbetat ett ramverk för gröna obligationer och frågar leverantörerna om deras koldioxidutsläpp i alla upphandlingar.

”I slutändan är det våra förnybara material som gör störst skillnad. De är en avgörande faktor för att bekämpa global uppvärmning eftersom de lagrar koldioxid och ersätter fossilbaserade material”, säger Noel Morrin.

”Jag vill gratulera alla företag, som tagit sig in på CDP:s A-lista i år. Vi måste snabbt utöka miljösatsningarna på alla plan för att uppnå målen i Parisavtalet och FN:s mål för hållbar utveckling. Det är tydligt att affärsvärlden har avgörande betydelse i det här arbetet, och företagen på A-listan har alla förutsättningar att bidra avsevärt till de här målen”, säger CDP:s VD Paul Simpson.

Tusentals företag lämnar varje år in sina klimatuppgifter till CDP. 2018 efterfrågades uppgifterna av över 650 investerare, som tillsammans representerade tillgångar motsvarande över 87 biljoner USD, och över 7.000 företag lämnade in sina klimatdata.

Utöver CDP-betyget har Stora Enso även fått toppbetyg både för sin hantering av växthusgaser och sitt koldioxidresultat av Transition Pathway Initiative (TPI). TPI är ett globalt initiativ lett av kapitalägare som stöds av kapitalförvaltare och som undersöker hur företagens koldioxidresultat nu och i framtiden står sig gentemot de internationella mål och nationella målsättningar som fastställts som en del i Parisavtalet.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Unitedprint börjar sälja material till förpackningsindustrin

Unitedprint som driver onlinetryckeriet Print24 börjar sälja material via sitt varumärke Infowerk. Det handlar bland annat om papper, plåtar och kartong.
Toivo

Mikrovågor ett alternativ vid plaståtervinning

När det gäller återvinning av plastförpackningar är det mekanisk eller kemisk återvinning som är alternativen. På Drupa presenterades ett annat alternativ, ett alternativ till kemisk återvinning, där mikrovågor gör jobbet.
Florian Turkx

Skånsk besserwisser finalist i avfallsvärldens "Eurovision"

Ungdomar är enligt en färsk undersökning sämst på att sortera plastförpackningar. Kampanjen "Var inte en Styrbjörn" har genom humor försökt öka medvetenheten.
Sysav_Kampanjbild_Styrbjorn_EWWR

Tidsgränserna skjuts fram i US Plastics Pact

Många stora varumärkesägare har problem med att leva upp till löftena om att minska användningen av plastförpackning, att använda mer återvunnet material och att designa dem rätt. Målåret har i många fall varit 2025, och de flesta klarar inte det. US Plastics Pact är ett exempel där man nu knuffar fram målsättningarna.
dreamstime_m_21631432