Tioåring firar med expansion

PUBLICERAD: 13 augusti 2019
UPPDATERAD: 24 januari
 Primeblade laddar upp inför kommande år med utbyggnad av sin produktionsanläggning och nya produktionstekniker.
Primeblade laddar upp inför kommande år med utbyggnad av sin produktionsanläggning och nya produktionstekniker.

I år firar Primeblade tio år sedan företaget fick sin start. Samtidigt bygger de ut inför framtiden. Företaget ser ett ökat behov av kvalitetsprodukter globalt för att kunna trycka allt mer avancerade förpackningar i flexo- och djuptryck.

Firman formades år 2009 tack vare ett dedikerat team med lång bakgrund inom tryck, doktorblad och rakblad, som används i flexo- och djuptryckspressar. Nu, tio år senare, levererar företaget i svenska Sunne produkter till 115 marknader i hela världen.

Primeblade firade tioårsdagen med att hålla öppet hus.
Primeblade firade tioårsdagen med att hålla öppet hus.

Vi har firat tioårsjubileet tillsammans med våra fantastiska medarbetare och deras familjer, genom öppet hus, familjedag och bankett. Lite längre fram kommer vi fira med kunder och partners, berättar vd:n Daniel Frykestam.

Bygger ut

Samtidigt som nyheten om jubileet avslöjar de även att de bygger ut sin produktionsanläggning. 

Vi har byggt ut vår produktionsanläggning och mer än fördubblat produktionsytan för att vara redo för de närmsta årens expansion. Vi har dessutom precis startat upp en ny produktionslinje där vi producerar raklar betydligt mer effektivt och hållbart än med tidigare teknik.

Ökat behov

Anledningen till expansionen är enligt Daniel ett ökat behov av kvalitetsprodukter för att kunna trycka allt mer avancerade förpackningar i flexo- och djuptryck på den globala marknaden. Även för att kunna effektivisera tryckpressen.

Daniel Frykestam, vd för Primeblade.
Daniel Frykestam, vd för Primeblade.

– Detta är ett naturligt steg för att nå visionen om att tillhandahålla världens effektivaste raklar, avslutar Daniel. 

Primeblade planerar att presentera några nyheter för marknaden i höst.

Läs vidare

Heidelberg vill förlösa din potential

Det blir världspremiär för den nya generationen av Speedmaster XL 106 på Drupa. Pressen ska möjliggöra autonomt tryck även inom förpackningsproduktion.
Speedmaster_XL_106_21k_5-2048x1365x

Världspremiär på drupa för Xeikons nya etikettpress

Xeikon kommer att ha en världspremiär på drupa 2024. Det är en etikettpress som trycker med en, ny, egenutvecklad bläckserie.
Untitled Design - 1

Xeikon visar innovationer inom nyckelsegment på Drupa

Xeikon, som är en del av Flint Group, erbjuder digitala lösningar för såväl den grafiska industrin som förpackningsbranschen. På Drupa visas de senaste innovationerna inom dessa segment.
SV-kollage-1536x1024x

Sexton förädlingsmöjligheter i en maskin

Scodix utvecklar sin dekoreringsteknik och kan nu erbjuda sexton olika dekoreringsalternativ i en och samma maskin. På Drupa kan man ta del av tekniken i företagets monter.
scodixx

Senaste nytt

Det våras för plastbärkassarna när skatten är på väg bort

Nyligen berättade Packnews om en ICA-butik som börjar sälja bärkassar av biomaterial och nu satsar Coop Sverige på bärkassar som till stor del består av återvunnet material. Den 1 november tas skatten bort på bärkassar.
coop-carrier-bag-trioworld

Drupa 2024 - Många vill ha en bit av kakan inom etikettproduktion

Packnews danska redaktör, Søren Winsløw, sammanfattar här sina intryck från Drupa ur ett etikettperspektiv. Digitalisering är ett gångbart ord i detta sammanhang.
canon_drupa_01xx

Bioplast kan bli en väsentlig del av klimatlösningen om vi tänker kreativt och samarbetar!

Det senaste COP-mötet i Dubai lämnade visserligen mycket kvar att önska för den globala civilisationens framtid. Däremot så var delegaterna överens om att det fossila kolet behöver avvecklas. Ju förr dess bättre ska vi nog tillägga. Det här debattinlägget från Nordisk Bioplastförening framför synpunkter på detta.
Foto: Riccardo Annandale, Unsplash

Karamello gör smakfull investering i tonerpress

Karamello arbetar med förpackning och branding av reklamgodis. Nu investerar Linköpingsföretaget i Fujifilms flaggskepp Revoria Press PC1120.
Henrik-stor