Tine träffar avtal med tre bolag i RPC-koncernen

PUBLICERAD: 28 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Norska mejerijätten Tine ska använda förpackningar från RPC-företagen Superfos, Kambo och Bebo till sina produkter.

Norska mejerijätten Tine har ingått ett treårigt samarbetsavtal med tre av företagen inom brittiska plastförpackningskoncernen RPC. De tre RPC-företagen är RPC Superfos (Danmark), RPC Kambo (Norge) och RPC Bebo (Tyskland) och avtalet innebär att Tine ska använda RPC-företagens förpackningslösningar i form av bägare, hinkar, flaskor, byttor, etc. till sina produkter samt att Tine och RPC-företagen gemensamt ska utveckla fler förpackningslösningar, som ska ge konsumenterna ännu bättre upplevelser.

RPC Superfos framställer sina förpackningslösningar genom formsprutning och termoformning, RPC Bebo använder termoformning i sina produktionsprocesser och RPC Kambo producerar genom formsprutning och formblåsning.

”Baserat på våra positiva erfarenheter med RPC-verksamheterna har vi beslutat att teckna ett samarbetsavtal, då vi förväntar oss att det kommer att bidra till en rad väsentliga fördelar. Som en ledande mejeriverksamhet som verkar på en konkurrenspräglad marknad ska vi vara i framkant i utvecklingen. Våra förpackningar ska vara funktionella, bärkraftiga och konkurrenskraftiga – och de ska alltid vara attraktiva i konsumentens ögon. Med vår nya setup uppnår vi förbättrade arbetsprocesser och ett stigande antal innovativa förpackningslösningar som ligger i linje med det som marknaden efterfrågar för tillfället”, säger Sindre W. Møgster-Walthinsen, senior-kategoriansvarig för materialinköp hos Tine.

Genom avtalet planerar Tine att designa och utveckla nya förpackningslösningar genom att samköra olika produktionsmetoder och material.

”Det är vårt mål att välja den rätta typen av plastmaterial till förpackningarna för våra produkter samt att använda den optimala mängden råmaterial till det. I stort sett ska plastförpackningarna framöver vara anpassade till den cirkulära ekonomin med en stigande grad av återvinning och återanvändning”, förklarar Sindre W. Møgster-Walthinsen.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Fujifilms Tommy Segelberg får nytt internationellt toppjobb

Tommy Segelberg har utsetts till Segment manager för Digital Packaging inom EMEA-regionen för Fujifilm.
Tommy-Segelberg-2048x1469x

Ny, återförslutningsbar lakritsmugg av kartong

Metsä Board har i samarbete med godistillverkaren Kouvolan Lakritsi utvecklat en ny, återförslutbar lakritsmugg gjord av kartong.
Liquorice_2

Stora Enso förbereder försäljning av delar av sina skogstillgångar i Sverige

Stora Enso förbereder en försäljning av cirka 12 procent av sina totala skogstillgångar (1,4 miljoner hektar) i Sverige. Det skriver man i ett kortfattat pressmeddelande.
andrew-charney-3tW2GR0KAd8-unsplash

Så ska robotautomation optimera den svenska livsmedelsindustrin

Industrier som präglas av säsongsbetonad efterfrågan och hög konkurrens kan effektiviseras med robotautomation. SWIRA, Swedish Industrial Robot Association, arbetar för att främja automation och robotutveckling i den svenska industrin. I år närvarar SWIRA på Scanpack för att diskutera teknikens potential i förpackningsbranschen.
Ove_Leichsenring-SWIRA-1