Tetra Paks nya servicekoncept ska öka kundernas lönsamhet

PUBLICERAD: 10 oktober 2018
UPPDATERAD: 25 januari

Tetra Pak® Plant Secure analyserar kundens utrustningar och system och identifierar möjligheter och förbättringar.|”Tetra Pak® Plant Secure är ett bra exempel på hur vi använder ny teknik för att leverera fördelar för våra kunder”, säger Dennis Jönsson.

Tetra Pak lanserar Tetra Pak® Plant Secure, som är ett servicekoncept som analyserar utrustning och system hos kunderna och ökar deras lönsamhet.

Tetra Pak skriver i ett pressmeddelande att Tetra Pak® Plant Secure gör en detaljerad granskning av all utrustning och alla system längs kundens hela värdekedja. Denna analys kombinerad med Tetra Paks djupa kunskaper och stora bank av referensdata inom livsmedelsproduktion ska identifiera möjligheter och genomföra förbättringar av kundens hela verksamhet. Alla Tetra Pak® Plant Secure- kontrakt har som mål att minska kundens driftskostnader och optimera investeringar.

”Vår investering i Industry 4.0-tekniker som artificiell intelligens, automatisering och ökad datahastighet har gjort det möjligt för oss att ge ännu bättre support till våra kunder i dagens digitala värld. Tetra Pak® Plant Secure är ett bra exempel på hur vi använder ny teknik för att bredda vårt perspektiv och leverera fördelar för våra kunder”, säger Tetra Paks VD och koncernchef Dennis Jönsson.

Pilotprojekt med Tetra Pak® Plant Secure har genomförts både i Amerika och Europa och gett resultat som ligger över kundernas förväntningar. Till exempel minskade ett amerikanskt mejeriföretag sina driftskostnader med mer än 10 procent under det första året av genomförandet och projektet fortsätter att leverera ytterligare besparingar.

Tetra Pak® Plant Secure kommer att lanseras på global basios till livsmedels- och dryckesföretag.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x