Tetra Pak förbinder sig till kraftig CO2-reducering

PUBLICERAD: 15 februari 2017
UPPDATERAD: 25 januari

Solpaneler och andra förnybara energikällor ska bidra till att Tetra Pak uppnår sina klimatmål.|”Samarbetet med SBT har hjälpt oss att exakt definiera våra utsläppsmål för växthusgaser”

Tetra Pak blir det första företag inom livsmedelsförpackningar, som får sina klimatmål godkända av initiativet Science Based Targets (SBT). Förpackningsjätten, som årligen producerar 184 miljarder vätskekartongförpackningar, förbinder sig att minska utsläppen av CO2 och andra växthusgaser från sin verksamhet med minst 40 procent fram till år 2030.

För att uppnå sina klimatmål kommer Tetra Pak att fokusera på tre områden:

  • Minska sin energiförbrukning med ytterligare 12 procent
  • Köpa el från förnybara källor och investera i projekt för förnybar energi och system för förnybar elektricitet
  • Installera förnybara energikällor, typ solpaneler, i sina anläggningar

Dessutom förbinder sig Tetra Pak att till år 2020 minska sina utsläpp av växthusgaser i hela värdekedjan med 16 procent per intäktsenhet räknat från år 2010.

SBT är ett partnerskap mellan CDP (tidigare Carbon Disclosure Project), World Resources Institute, Världsnaturfonden (WWF) och FN:s Global Compac. SBT ska mobilisera och uppmuntra företag att sätta upp mål för minskning av utsläpp av växthusgaser, baserat på klimatvetenskap. Sedan SBT:s star år 2014 har 208 företag förbundit sig att ställa upp sådana vetenskapsbaserad mål och 33 företag i olika branscher har fått sina mål godkända av SBT-initiativet.

”Samarbetet med SBT har hjälpt oss att exakt definiera våra utsläppsmål för växthusgaser och på ett vetenskaplig sätt ange riktningen för företaget. De nya målen säkerställer att vi öppet och korrekt kan visa kunder och aktieägare hur vi bidrar till ett koldioxidsnålt samhälle”, säger Mario Abreu, Tetra Paks globala miljöchef.

”Tetra Pak är det första förpackningsföretaget inom livsmedel som uppfyller målsättningen i vår granskningsprocess och vi är mycket glada att bolaget ansluter sig till den växande skara av företag, som inser fördelarna med en övergång till en ekonomi med låga koldioxidutsläpp”, säger Cynthia Cummis vid SBT-partnern World Resources Institute.

 

 

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x