Tectubes utvecklar ny tub där även korken är av aluminium

PUBLICERAD: 8 september 2021
UPPDATERAD: 25 januari

Emballator Tectubes är specialiserade på tillverkning av aluminiumtuber. (Bild Emballator Tectubes)|”En monotub i 100 procent aluminium gör återvinningsprocessen lättare och bättre”, säger Tobias Lidevei. (Bild Emballator Tectubes)

Tubtillverkaren Emballator Tectubes är specialiserade på tuber av aluminium och i deras senaste projekt är till och med tubens skruvkork tillverkad i aluminium.

Emballator Tectubes uppger att deras nya tubprototyp är tillverkad i 100 procent aluminium och är helt fri från plast.

”Aluminium är redan ett hållbart material, eftersom det är återvinningsbart i ett ständigt kretslopp, men den här tuben är bättre. Eftersom även kapsylen eller korken är tillverkad i aluminium finns det ingenting som kan förstöra eller påverka återvinningsbarheten”, skriver Tectubes.

Den nya tuben uppges ha samma egenskaper som tidigare tuber med korkar av plast.

”En monotub i 100 procent aluminium gör återvinningen lättare och bättre”, säger Tobias Lidevei. (Bild Emballator Tectubes)

”Monotuben är 100 procent aluminium och det gör återvinningsprocessen lättare och bättre. Tuben har samma produktegenskaper som en originaltub och fungerar för alla våra marknadssegment. Både tub och kapsyl har samma design som tidigare. Just nu arbetar vi med ett pilotprojekt med den nya tuben, men vi söker efter nya partners att kommersialisera produkten med och ta den till marknaden”, säger Tobias Lidevei, VD på Emballator Tectubes.

Tidigare i år lanserade Emballator Tectubes tuber tillverkade helt av återvunnet aluminium från konsumentförpackningar, så kallat PCR-aluminium (Post Consumer Recycled).

”Vi tror att återvunnet material, framför allt från konsumenter, är framtiden”, säger Tobias Lidevei.

Tectubes PCR-tub har samma produktegenskaper som klassiska aluminiumtuber och är lämplig till produkter inom segmenten hälsa, läkemedel, kemikalier och livsmedel.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx

Ny teknik ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar

Aptar CSP Technologies och ProAmpac har utvecklat en teknik som ger inbyggt fuktskydd i flexibla förpackningar.
proampac-and-aptar-1709018491x

Boxons hållbarhetssatsning bär frukt

Boxons nya hållbarhetsrapport visar att företagets fortsatt stora hållbarhetssatsning har burit frukt under året som gick.
Boxonx