Tävling i förpackningsdesign skjuts fram

PUBLICERAD: 14 april 2020
UPPDATERAD: 24 januari
Alicia Lundgren, Natasa Bosnjak och Christian Koch från Nackademin blev de stora vinnarna 2019 med förpackningsbidraget Bois underwear.

Årets upplaga av tävlingen i förpackningsdesign,PIDA, ställs in i år på grund av coronapandemins smittspridning. 

Årets PIDA-tävling blir inte av till följd av coronavirusets spridning.

Arrangören Billerud Korsnäs motiverar beslutet att ställa in tävlingen Packaging Impact Design Award med att man vill eliminera smittspridningen under de olika presentations- och prisceremonierna. Ett annat skäl är att man vill se till att alla deltagarna har samma förutsättningar i tävlingen.

PIDA-tävlingen arrangeras i samarbete med olika designskolor. För studenter som redan har registrerat sina tävlingsbidrag kan registrera om dem fram 31 augusti i år för att kunna delta i nästa års upplaga av PIDA, skriver Billerud Korsnäs i ett pressmeddelande.

Tävlingen består av fyra olika europeiska deltävlingar som genomförs i Sverige, Tyskland, Storbritannien och Frankrike. Dessa möts sedan i en slutfinal där den bästa förpackningsdesignen koras.

 

Läs vidare

Stolta som tuppar och hoppas vinna Packnorth Award 2024

Finska Oy Orapac AB sällar sig till raden av företag som vill vinna Packnorth Award 2024. Greenbox, är i grunden en enkel konstruktion, en låda med lock, men den är baserad helt på återvunnet fibermaterial och har isoleringsegenskaper mot både värme och kyla som man säger överträffar en EPS-förpackning.
{"capture_mode":"AutoModule","faces":[]}

Fläskar på med färg, typografi och illustrationer för vegansk bacon

Det franska start-up företaget La Vie strävar efter att erbjuda den bästa växtbaserade baconen på marknaden. Med hjälp av typografi, färg och illustrationer har byrån Everland mejslat fram en identitet.
LaVie_case_overviewx

Sju designråd som kan öka plaståtervinningen

Det pratas mycket om behovet av ökad återvinning av plastprodukter, till exempel förpackningar, och om svårigheterna med det. Ett sätt att underlätta är att återvinningen är att designa rätt. IVL Svenska Miljöinstitutet listar nu sju åtgärder som kan sättas in i designstadiet.
amelie-mourichon-wusOJ-2uY6w-unsplashx

Martin Schmetzer – från graffiti till lettering

Vår systersite Cap&Design har träffat Martin Schmetzer, en grafiker som älskar att designa förpackningar och etiketter.
top-1x

Senaste nytt

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för tryck på wellpappförpackningar

På Drupa presenterade EFI en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpappförpackningar.
EFI-3-1536x1024

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Atta45-ver-2-1536x1024

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Scenprogrammet för Scanpack 2024 är här!

Nu släpps scenprogrammet för Scanpack, Skandinaviens största förpackningsmässa, som äger rum på Svenska Mässan i Göteborg den 22-25 oktober. Förutom utställningen med 400 utställare kommer besökarna att erbjudas ett omfattande scenprogram med nästan 100 programpunkter.
Talare på Scanpack (SV)x