Talarna på mässan

PUBLICERAD: 21 januari 2019
UPPDATERAD: 24 januari
Seminarieprogrammet är klart till Sign&Print Scandinavia. En rad intressanta och spännande talare kommer hålla låda under mässans alla dagar.

Sign&Print Scandinavias tre mässdagar bjuder titt som tätt på intressanta seminarier som är relevanta för den grafiska branschen och alla besökare. Föredragen bjuder in till en salig blandning av kreativitet, trender, tendenser, teknik och debatt.

Varvat med att kunna besöka över 60 utställare och se över 1 000 maskiner och produkter på Skandinaviens största grafiska mässa, Sign&Print Scandinavia, så får besökare också möjlighet att bygga på sig kunskap. Ett stort antal talare är inbokade till mässans seminarieprogram, och föredragen avlöser varandra på två olika scener under alla tre mässdagarna, 5-7 februari.

Nedan följer ett axplock ur seminarieprogrammet. Hela talarlistan, dagar och tider, hittar du här.

Tobias Degsell ska inspirera genom att berätta om hur man frigör sin kreativitet.

Mässans seminarier inleds med Tobias Degsell som berättar om hur man frigör sin kreativitet. Tobias arbetade under många år som curator på Nobelmuseet i Stockholm och har många exempel på hur den fria tanken lett till banbrytande upptäckter. Degsell är en rutinerad föreläsare har talat inför stora företag som Apple, Samsung, Agfa, men också för universitet – Peking University, University of Zürich, IIT Delhi – och organisationer som World Economic Forum och en förening för särbegåvade barn. I dag hjälper han företag över hela världen att tänka och agera nytt.

Roboten är en viktig medarbetare i många branscher. Nu kan den även användas när produktionen varierar så mycket som den gör i ett grafiskt företag eller hos en skylttillverkare. Johan Åkerman och Roger Merken från Omron kommer berätta och ge värdefulla tips om vad du bör tänka på när du ska sätta igång.

Amanda Undin, vd för Customer Clinic.

Amanda Undin, vd för Customer Clinic kommer att berätta om vad som kännetecknar riktigt bra marknadskommunikation, utifrån effekt och kreativitet. 2018 satt Amanda Udin med som domare när världens bästa marknadskommunikation, Echo Awards, skulle koras.

 

 

 

 

 

 

 

Michael Farkas är på plats under alla mässdagar för att prata och ge tips till alla möjliga bildanvändare och företag.

Bild- och processexperten Michael Farkas har i många år arbetat med Ikeakatalogen och andra mycket stora bildanvändare. I sitt föredrag delar han sina tankar kring bilder, som ska ses i många olika medier, och hur man lagrar och hittar dem på bästa sätt.

 

Jesper Holmström och Olof Björn på Brandfactory.

Brandfactorys kreativa chef Jesper Holmström och affärsutvecklingschef Olof Björn ger tips på hur man kan sätta tydligare kommunikationsmål för sin kommunikation i butik eller för andra fysiska möten. Hur kan den digitala kommunikationen som kunden möter online förflyttas till en fysisk plats? Hur samverkar den den tryckta och digitala kommunikationen i dag? Det är några frågeställningar som kommer att besvaras.

 

Bo Wallteg, chefredaktör på Nord-emballage.

Få områden utvecklas så snabbt som förpackningar. Det handlar både om nya tryckmetoder och om barriärer och egenskaper. Bo Wallteg har, som få andra, följt utvecklingen under många år. I sin föreläsning berättar han om ständigt snabbare och kortare serier. Han pratar om cellulosabaserad plast och om vad som händer inom intelligenta och aktiva förpackningar och etiketter.

 

Gustaf Wallström på Trigger Company lär ut grunderna och ger råd om programmatic advertising.

Gustaf Wallström på Trigger Company kommer berätta om hur du lyckas med programmatisk annonsering. Förr var annonsören tvungen att kontakta en sajt för att boka en kampanj men i dag är denna process automatiserad. Gustaf Wallström går igenom grunderna och lär dig att applicera de traditionella marknadsföringskunskaperna i de nya verktygen. Han kommer också flagga för en del risker och kostnader.

 

Vem som helst kan anmäla sig gratis till Sign&Print Scandinavia-mässan och får därmed också tillgång till alla seminarier.

 

 

Läs vidare

Mondi och traceless lanserar en biobaserad coating som drastiskt minskar CO2

Mondi och det tyska företaget traceless har etablerat ett partnerskap för utveckling av biobaserade coatings. Nu är den första produkten klar. Den sägs minska CO2-utsläppen med 95 procent.
MNDPR291a

Packnews ger dig kostnadsfri entré till Fachpack 2024

Packnews kan nu erbjuda kostnadsfri entré till Fachpack i Nürnberg i höst.
Messegeschehen / Fair activities in general

Woola vill ersätta plastemballage med spillull

Förpackningsföretaget Woola jobbar med fårull som hållbart alternativ till plast.
Pressbild_Woola förpackningsmaterial

ICA-handlaren börjar med komposterbara bärkassar innan skatten tas bort

I höst tas skatten på plastbärkassarna bort men Filip Cronberg som driver ICA Kvantum i Klippan återinför komposterbara kassar redan nu.
ICA Gaiax

Senaste nytt

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
01_Hero_Lessebo Texture_Close-up paper texture Morocco_Photo by Carl Anderx

Grathwol vill vinna Packnorth Award 2024 med en monomaterialbaserad PET-burk

Det danska företaget Grathwol konstaterar att man är först i världen med att kunna tillverka ett lock av PET till en burk av samma material. Det kan verka som att det borde vara enkelt, men det finns flera problem. Genom att man löst detta kan man nu erbjuda en monomateriallösning som underlättar återvinning. Naturligtvis vill man vinna ett pris i Packnorth Award 2024.
Påsk

Dags för branschen att sponsra framtidens medarbetare – Åke Sahlins Stipendiefond behöver fyllas på

Den har varit ett faktum i förpackningsbranschen i snart femtio år men samtidigt varit ganska anonym. Åke Sahlins Stipendiefond har genom åren hjälpt förpackningsstuderande ekonomiskt. Nu börjar kapitalet bli magert, det är dags för branschen att bidra med lite stöd till fonden!
Giltiga sedlarx

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x