Talar om återvunnen plast

PUBLICERAD: 4 november 2015
UPPDATERAD: 24 januari

I Tammerfors, Finland, hålls seminariet ” Injection Molding Days” den 18-19 november. Seminariet är ett av de större i Finland under året. Intressanta företrädare inom plastindustrin bjuds in och talar om de nyheter, möjligheter och utmaningar som ständigt påverkar plastbranschen.

Produktchef Fredrik Holst på Rondo Plast AB, helägt dotterbolag till Polykemi, är inbjuden för att hålla ett seminarium om ” Utmaningar och möjligheter med återvunnet material”.

– Det ska självklart bli intressant att få utveckla våra tankar och erfarenheter kring återvunnet material. Vi har väldigt en lång erfarenhet och kommit mycket långt i arbetet med återvunnet material. Vi kommer naturligtvis att berätta om vårt Repro-program, som erbjuder ett standardsortiment av återvunna plastmaterial, baserat på PP, ABS och PC/ABS.

– Men självklart kommer jag också att gå in på vårt kundspecifika Rezy-com-programmet som ger möjligheten att erbjuda en skräddarsydd plastråvara med återvunnen råvarobas för just en kunds specifika applikation, berättar Fredrik Holst.

Fredrik Holst avslöjar lite kring Rondo Plasts styrka:

– Vårt starka produktprogram har utvecklats i ett givande och intensivt samarbete med moderbolaget Polykemi. Ett samarbete där vi har lyckats förena Rondos stora erfarenhet av återvinning med Polykemis välkända och etablerade kunskap ifrån teknisk compoundering.

– Vi har helt enkelt lyckats etablera ett väl utvecklat samarbete som förenar och erbjuder det bästa av två världar, vilket är unikt i återvinningsbranschen, avslutar Fredrik Holst.

fredrik holst

Rondos produkt -och försäljningschef Fredrik Holst
håller ett seminarium om ”Utmaningar och möjligheter med återvunnet material”
på ”Injection Molding Days” i Finland.

 

Läs vidare

Mindre mängd plast i Holmen Iggesunds material för livsmedelstråg

Holmen Iggesund har utvecklat teknik som gör det möjligt att tillverka kartongmaterial med betydligt mindre PET-beläggning. Materialet är idealiskt för tillverkning av livsmedelstråg.
Strömsbruk

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport som tittar på koldioxidpåverkan från förpackningsmaterial har kommit fram till att de viktigaste alternativen till plastförpackningar som kartong, glas, stål och aluminium "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Nordisk Bioplastförening på Plastteknikmässan i Malmö

Den 10:e och 11 maj pågår Plastteknikmässan på Malmömässan. Två dagar med möten, innovativa utställarnyheter och seminarier. Det är nog ingen överraskning att hållbarhet och cirkularitet kommer att vara ledord under de två dagarna.
malmö

Kinesiska forskare har utvecklat ett nytt glasmaterial

Kina har en forskargrupp utvecklat ett nytt, hållbart glas som är av stort intresse för förpackningsindustrin.
innovation

Senaste nytt

Sveriges mest köpta bil fyller 70 år och har blivit ”grön”

Godisprodukten ”Ahlgrens bilar” kallas ”Sveriges mest köpta bil” – i år fyller den 70 år och har samtidigt fått ny design och en förpackning som till stor del består av ”grön” bioplast.
bilar-plantpack-utvald

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

För att minska mängden engångsartiklar testar Circle K tillsammans med Panter och Tingstad ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
Circle K

Fiberflaska som är redo för industriell produktion

Flaskor av fiber är ett område som intresserar många utvecklare och titt som tätt kommer information om nya produkter. Däremot ser man inte mycket av dem på marknaden. På nyligen avslutade Pack Expo i Las Vegas visades ett alternativ.
RyPax-and-CelluComp-Launch-Industry-First-All-Fiber-Bottle-Solutionx

World Packaging Organization och AIPIA i smart samarbete

WPO, World Packaging Organization, och AIPIA har undertecknat ett Memorandum of Understanding (MOU), för att främja sitt samarbete för att dela idéer om smarta förpackningar och den vetenskap som ligger till grund för det.
WPO AIPIAx