Svenska Retursystem etablerar kompetenscentrum i Västerås

PUBLICERAD: 24 februari 2022
UPPDATERAD: 25 januari

I anslutning till sin stora logistik- och tvättanläggning i Västerås har Svenska Retursystem nu inrättat ett kompetenscentrum som tagit över ansvaret för företagets omfattande logistikstyrning. (Bild Svenska Retursystem)|”Det här är en häftig milstolpe för Svenska Retursystem”, säger Pernilla Lindström och Fredrik Thapper.

På sin stora logistik- och tvättanläggning i Västerås har Svenska Retursystem etablerat ett eget kompetenscentrum, som nu har tagit över ansvaret för hela bolagets omfattande logistikstyrning.

Svenska Retursystem skriver att man anställt 20 nya medarbetare, vilka nu ansvarar för daglig planering, kundservice, saldokontroll och kundreskontra i en medarbetarstyrd organisation.

”Det här är en milstolpe för Svenska Retursystem! För första gången i vår historia så har vi nu fullt eget ansvar för logistikflödet och teamen arbetar utifrån principerna för ett självledarskap”, säger Fredrik Thapper, Supply Chain manager på Svenska Retursystem.

”Det här är en häftig milstolpe för Svenska Retursystem”, säger Pernilla Lindström och Fredrik Thapper.

De nya medarbetarna har under hösten 2021 utbildats av det externa företag, som tidigare skötte uppdraget, och har nu sedan januari tagit över hela ansvaret.

”Det har varit och kommer fortsatt att vara en riktigt häftig resa! Hösten har varit väldigt intensiv och utmanande, men samtidigt mycket rolig”, säger Pernilla Lindström, Customer Service and Planning Manager, Svenska Retursystem

Att arbeta med självledarskap och medarbetarstyrning är sedan flera år tillbaka en del i Svenska Retursystems kulturresa. Grunden är att varje medarbetare tillsammans med sina kollegor får ansvar att forma hur uppdraget ska lösas och hur gruppen tillsammans når sina resultat och mål.

”Nu är teamen verkligen i full gång med att driva och själva ta ansvar för verksamheten, samtidigt som de bygger sina team själva och vidareutvecklar sina arbetssätt och metoder”, säger Pernilla Lindström.

Svenska Retursystem skriver i ett pressmeddelande att inrättandet av ett eget kompetenscentrum är ett strategiskt steg för att bygga en långsiktig och bred logistikkompetens inom Svenska Retursystems helt cirkulära flöde.

Läs vidare

Hur kommer AI att forma framtiden för förpackningar?

Frågan i rubriken ställer Matt Reynolds, chefredaktör för amerikanska Packaging World i en intressant kommentar från början av året som vi fått tillstånd att publicera.
Mattx

Konica Minolta har positiv prognos för etikettåret 2023

Enligt Konica Minolta kan vi räkna med en fortsatt stark utveckling för digitaltryckta etiketter under år 2023.
Vittx

Trots oroliga tider storsatsar DS Smith

DS Smith investerar kraftfullt både i Värnamo och i Marietstad. I Värnamo byggs en helt ny fabrik.
PSTTO_230117-0017_MEDIAx

Förpackningsskrivare har uppgraderats efter feedback

Konica Minolta lanserar nu den andra generationen av sin digitala förpackningsskrivare, som kommer att få namnet PKG 1300i.
PKG-1300iX

Senaste nytt

Danska All Creative vill vinna i Packnorth Award 2024

Det danska företaget All Creative A/S som är mest känt för sina pappers- och kartonglösningar för förpackningar, POS och Display, är stolta. Så stolta att de har skickat in den 3D-julkalender de tagit fram för Bornholms Karamel Kompagniet till förpackningstävlingen Packnorth Awards 2024.
AllCreative_02x

Snopet för Mondi, det blev IP som köper DS Smith

International Paper och DS Smith meddelade har nått en överenskommelse om villkoren för en affär där IP köper DS Smith.
alexander-grey-8lnbXtxFGZw-unsplashx

Konsumenterna katalysatorn bakom nya hållbara förpackningslösningar

Det är vi konsumenter som driver på utvecklingen av nya, hållbara, förpackningar och plastförpackningar är illa ute enligt en undersökning av Tetra Pak.
ryoji-iwata-IBaVuZsJJTo-unsplashx

Jonas Hellström – med variation som inspiration

Jonas Hellström har jobbat inom den grafiska branschen i över 20 år. Efter sin examen i grafisk design och illustration från Forsbergs har han bland annat hunnit med att starta upp byrån Lobby Design samt spendera nio år som design director på Amore. Snart står han på scenen på Inhousedagen i Stockholm.
stillahavetx